Aktualne novice

Mednarodni poletni jezikovni tabori za otroke v Kozjanskem raju

dodano: 10.5.2013

V juliju in avgustu 2013 letos že 6. leto potekajo zabavni in poučni mednarodni poletni jezikovni tabori za otroke, stare od 5 do 15 let. Tabori so organizirani z namenom, da otroci doživijo čim več pristnega stika z naravo, se naučijo živeti v sožitju z naravo in vrstniki, spoznavajo zdrav način življenja ter odkrivajo sebe in svet okoli sebe z vsemi čuti.

Pomen povezanosti z naravo in življenje na podeželju spoznavajo na didaktično zasnovanih delavnicah pod vodstvom usposobljene ekipe spremljevalcev in pedagogov, ki znajo otrokom približati podeželsko življenje in ljubezen do jezikov. 

Otroci se na taborih izjemno zabavajo v objemu neokrnjene narave, saj tabori potekajo na treh različnih lokacijah med zelenimi griči in hribovji: na Ponikvi in Prevorju na Kozjanskem ter v Termah Snovik v Tuhinjski dolini. Na taborih spoznavajo gozd, travnik in potok ter njihove prebivalce. Hkrati se učijo, kako iz stvari, ki jih lahko naberejo v gozdu in naravi na sploh (plodovi, vejice, korenine, listje, kamni ...), z rokami ustvarijo čisto nove izdelke. Prav tako razmišljajo o uporabi recikliranega in odpadnega materiala za ustvarjanje. Otroci na taboru tudi plešejo in poslušajo naravo, poustvarjajo zvoke, ki jih slišijo v naravi, obiščejo tipično kmetijo, kosijo in grabijo travo, skrbijo za živali (jih nahranijo, očistijo, se z njimi družijo) in se poskusijo v ročni molži krav. V termah spoznajo tudi pozitivne učinke termalne vode. Ob večerih pojejo ob tabornem ognju in opazujejo zvezde, posebno doživetje pa je za otroke spanje na seniku. 

Pri delavnicah so otroci razdeljeni v majhne jezikovne skupine s prilagojenim programom glede na starost in predznanje otrok. Ker delo poteka v majhnih skupinah, so lahko otroci obravnavani zelo individualno. Poudarek je na praktični rabi jezika in spodbujanju večjezičnosti pri otrocih. Učenje poteka preko aktivnih delavnic v naravi, kjer otroci  skozi praktično rabo tujih jezikov (angleščine, nemščine in španščine) in slovenščine nadgrajujejo in izboljšujejo svoje jezikovne kompetence, predvsem sporazumevanje in govor. Pri vseh aktivnostih otroci tako uporabljajo tuje jezike in tkejo trajna prijateljstva s sovrstniki s celega sveta.

Otroci na poletnih jezikovnih počitnicah v Kozjanskem raju doživijo počitnice v neokrnjeni naravi in vsaj za teden dni živijo pravo podeželsko življenje ter se neizmerno zabavajo.

Podrobnosti o taborih in letošnji programi so objavljeni na www.kozjanski-raj.si.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: