Aktualne novice

Mednarodni poletni jezikovni tabori za otroke v Kozjanskem raju

dodano: 10.5.2013

V juliju in avgustu 2013 letos že 6. leto potekajo zabavni in poučni mednarodni poletni jezikovni tabori za otroke, stare od 5 do 15 let. Tabori so organizirani z namenom, da otroci doživijo čim več pristnega stika z naravo, se naučijo živeti v sožitju z naravo in vrstniki, spoznavajo zdrav način življenja ter odkrivajo sebe in svet okoli sebe z vsemi čuti.

Pomen povezanosti z naravo in življenje na podeželju spoznavajo na didaktično zasnovanih delavnicah pod vodstvom usposobljene ekipe spremljevalcev in pedagogov, ki znajo otrokom približati podeželsko življenje in ljubezen do jezikov. 

Otroci se na taborih izjemno zabavajo v objemu neokrnjene narave, saj tabori potekajo na treh različnih lokacijah med zelenimi griči in hribovji: na Ponikvi in Prevorju na Kozjanskem ter v Termah Snovik v Tuhinjski dolini. Na taborih spoznavajo gozd, travnik in potok ter njihove prebivalce. Hkrati se učijo, kako iz stvari, ki jih lahko naberejo v gozdu in naravi na sploh (plodovi, vejice, korenine, listje, kamni ...), z rokami ustvarijo čisto nove izdelke. Prav tako razmišljajo o uporabi recikliranega in odpadnega materiala za ustvarjanje. Otroci na taboru tudi plešejo in poslušajo naravo, poustvarjajo zvoke, ki jih slišijo v naravi, obiščejo tipično kmetijo, kosijo in grabijo travo, skrbijo za živali (jih nahranijo, očistijo, se z njimi družijo) in se poskusijo v ročni molži krav. V termah spoznajo tudi pozitivne učinke termalne vode. Ob večerih pojejo ob tabornem ognju in opazujejo zvezde, posebno doživetje pa je za otroke spanje na seniku. 

Pri delavnicah so otroci razdeljeni v majhne jezikovne skupine s prilagojenim programom glede na starost in predznanje otrok. Ker delo poteka v majhnih skupinah, so lahko otroci obravnavani zelo individualno. Poudarek je na praktični rabi jezika in spodbujanju večjezičnosti pri otrocih. Učenje poteka preko aktivnih delavnic v naravi, kjer otroci  skozi praktično rabo tujih jezikov (angleščine, nemščine in španščine) in slovenščine nadgrajujejo in izboljšujejo svoje jezikovne kompetence, predvsem sporazumevanje in govor. Pri vseh aktivnostih otroci tako uporabljajo tuje jezike in tkejo trajna prijateljstva s sovrstniki s celega sveta.

Otroci na poletnih jezikovnih počitnicah v Kozjanskem raju doživijo počitnice v neokrnjeni naravi in vsaj za teden dni živijo pravo podeželsko življenje ter se neizmerno zabavajo.

Podrobnosti o taborih in letošnji programi so objavljeni na www.kozjanski-raj.si.

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.