Aktualne novice

Povabilo k soustvarjanju

dodano: 13.5.2013

Ekološko društvo Slovenj Gradec, Sonja Duraj

Na Dan Zemlje smo v središču Slovenj Gradca - na Glavnem trgu 26, na hodniku, ki vodi v mestno pasažo (na steni ob trgovini Alpina) uredili večji informacijsko–oglasni prostor za ekološke in trajnostno-razvojne teme.

Ob tem krajane in okoličane vključno s šolami, podjetji, pridelovalci hrane ipd. prijazno vabimo k varovanju narave in soustvarjanju čistega, zdravega in urejenega okolja na našem koščku našega planeta.

Kaj boste našli na tem prostoru in kako lahko sodelujete?

Prostor je razdeljen na 3 področja.  

1) V osrednjem delu se nahajajo podatki o aktivnostih in projektih Ekološkega društva Slovenj Gradec, katerega član lahko postanete. 

 2) Levi del je posebej pripravljen za vaše ideje, predloge, informacije, želje ipd. Vse, kar boste prispevali na tem mestu, bomo sproti obravnavali na naših mesečnih srečanjih, na katera vas prav tako vabimo. Kraj in čas srečanj je naveden na oglasni deski, mesečno pa ju objavljamo tudi v Glasniku - v Programu prireditev pod naslovom: SKUPAJ ZA DOBRO človeka in narave. 

3) Na desni strani boste našli oglasni prostor za Brezplačni Dvoriščni sejem, na katerem lahko oglašujete večje predmete, kot so: pohištvo, hladilniki, kolesa, toplotne črpalke ipd. in storitve. Ves mesec maj je na tej strani živahno potekalo tudi iskanje stanovanj in prijateljev ter poklanjanje vrečic z odvečnimi semeni. Ostalim predmetom je namenjen Brezplačni Dvoriščni sejem, ki se od lanske jeseni dalje odvija na stojnicah v središču mesta, vsako 4. soboto v mesecu dopoldan. Namen brezplačnih sejmov, ki se pojavljajo povsod po svetu je 1) varovanje narave, 2) spreminjanje potrošniške miselnosti ter 3) omogočanje pristnih druženj in zabave.

Svoje prispevke lahko na oglasno desko pripenjate s priponkami, ki jih boste našli v leseni škatlici.

Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki so nam velikodušno pomagali pri nastajanju tega zelenega informacijskega središča v našem mestu.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: