Aktualne novice

San Francisco v nevarnosti?

dodano: 18.1.2008

Svarog.org

Strokovnjaki opozarjajo, da bi zaliv San Francisca že prihodnje leto lahko stresel močan potres.
Po mnenju znanstvenikov je najbolj nevarna urbana napaka v Ameriki podzemna razpoka Hayward, ki poteka prav pod gosto naseljenim zalivom San Francisca in mestom Oakland. 
Zadnjih pet močnih potresov nad razpoko Hayward se je zgodilo v rednih 140-letnih intervalih. Zadnji potres je bil leta 1868.
 
Oktobra 2008 bo 140. obletnica rušilnega potresa s sedmo stopnjo po Richterju.
 
»Ne vemo natančno, kdaj se bo zgodil naslednji močan potres, vemo pa, da je razpoka Hayward pripravljena,« je povedal Tom Brocher, seizmolog iz USGS (U.S. Geological Survey).
Nove raziskave so pokazale tudi, da je razpoka precej daljša, kot so znanstveniki prvotno predvidevali, kar bi lahko pomenilo dva do štirikrat močnejši potres od predvidenega, zato se znanstveniki sedaj trudijo čim točneje napovedati naslednji rušilni potres na območju San Francisca.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.