Aktualne novice

„Iz družbe znanja v družbo modrosti“

dodano: 11.6.2013

junijske novice 2013 SZZČN

Pod tem sloganom deluje gibanje InCo, ki želi na inovativen in dejaven način spodbuditi trajnostni razvoj inovativne družbe.
 
Gibanje InCo je zares nekaj posebnega v našem prostoru. Je plod podjetniško civilne pobude, katere nosilec je podjetje Vibacom, ki gibanje tudi usklajuje. Njegova gonilna sila pa je vizionarka, podjetnica in svetovalka Violeta Bulc.

Za cilj so si zastavili, da do leta 2020 dosežejo 10 % prebivalstva, vključenega v gibanje, ter da s svojimi dejavnostmi dosežejo 500 šol. 

Leta 2011 so organizirali prvo konferenco InCo, in sicer v Državnem zboru. Udeležilo se je je 100 udeležencev. Leta 2012 so pod vodilom organizirali prvi dogodek „Nezavedno v zavedno, v korporacijah“.

Vse več podjetij, občin in ustanov se odpira za novi koncept razmišljanja in delovanja. Tako so 21. 3. 2013 na Krki pri Ivančni Gorici izvedli že tretjo konferenco, na kateri so bile podeljene nagrade za inovativne projekte lokalnih skupnosti. Vsebinski del konference pa je bil posvečen razvoju ljudi v lokalnem okolju. 

Violeto Bulc smo prosili za mnenje, kako daleč smo od društva blaginje. „Za vzpostavljanje miru in prebujanje ustvarjanja, ter njuno vpenjanje v prostor, je potrebna odločitev. Notranja, iskrena, globoka odločitev o tem, v kakšnem svetu želimo živeti, katere informacije želimo sprejemati, kakšno kakovost želimo vnašati v odnose. In kot nas uči fizik in mistik Nikola Tesla, si moramo svet, v katerem želimo živeti, najprej zaželeti, si ga začeti predstavljati, ga v sebi oblikovati ter z obilico ljubezni in predanosti prenašati v materialni svet. ‚Ni je močnejše sile, kot je misel, katere čas je dozorel za udejanjenje.‘ Zato so naše misli izjemno pomembne; imajo svojo močno vibracijo in težnjo po uresničitvi. Zato prevzemimo odgovornost za svoja razmišljanja: o čem razmišljamo in kaj si želimo, kajti v materialnem svetu je vse to vidno (in očitno je, v kaj so usmerjene želje premnogih).

Zato menim, da je za ustvarjanje blaginje človeštva potrebnega zelo malo: notranji mir, naravnanost k ustvarjanju dobrega, lepega, usklajenega in radostnega. Potreben je preklop v nas samih. 

V resnici se je proces dobrega sprožil že dolgo nazaj. Danes vidimo, da se njegova moč počasi izraža v našem življenju. Vsak(a) posameznik(-ca) šteje. Planet Zemlja ima dovolj virov za vse, ki na njej živimo. Izziv je v porazdelitvi. Izziv je v naši podobi sveta. Vabim vas k ustvarjanju cvetočega planeta, k povezovanju ljudi, ki mislimo in delujemo v dobro lastnega razvoja, razvoja skupnosti in planetarne blaginje.“

Več o njihovem delovanju in prihajajočih dogodkih lahko preberete na http://www.incogibanje.si/

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: