Aktualne novice

„Iz družbe znanja v družbo modrosti“

dodano: 11.6.2013

junijske novice 2013 SZZČN

Pod tem sloganom deluje gibanje InCo, ki želi na inovativen in dejaven način spodbuditi trajnostni razvoj inovativne družbe.
 
Gibanje InCo je zares nekaj posebnega v našem prostoru. Je plod podjetniško civilne pobude, katere nosilec je podjetje Vibacom, ki gibanje tudi usklajuje. Njegova gonilna sila pa je vizionarka, podjetnica in svetovalka Violeta Bulc.

Za cilj so si zastavili, da do leta 2020 dosežejo 10 % prebivalstva, vključenega v gibanje, ter da s svojimi dejavnostmi dosežejo 500 šol. 

Leta 2011 so organizirali prvo konferenco InCo, in sicer v Državnem zboru. Udeležilo se je je 100 udeležencev. Leta 2012 so pod vodilom organizirali prvi dogodek „Nezavedno v zavedno, v korporacijah“.

Vse več podjetij, občin in ustanov se odpira za novi koncept razmišljanja in delovanja. Tako so 21. 3. 2013 na Krki pri Ivančni Gorici izvedli že tretjo konferenco, na kateri so bile podeljene nagrade za inovativne projekte lokalnih skupnosti. Vsebinski del konference pa je bil posvečen razvoju ljudi v lokalnem okolju. 

Violeto Bulc smo prosili za mnenje, kako daleč smo od društva blaginje. „Za vzpostavljanje miru in prebujanje ustvarjanja, ter njuno vpenjanje v prostor, je potrebna odločitev. Notranja, iskrena, globoka odločitev o tem, v kakšnem svetu želimo živeti, katere informacije želimo sprejemati, kakšno kakovost želimo vnašati v odnose. In kot nas uči fizik in mistik Nikola Tesla, si moramo svet, v katerem želimo živeti, najprej zaželeti, si ga začeti predstavljati, ga v sebi oblikovati ter z obilico ljubezni in predanosti prenašati v materialni svet. ‚Ni je močnejše sile, kot je misel, katere čas je dozorel za udejanjenje.‘ Zato so naše misli izjemno pomembne; imajo svojo močno vibracijo in težnjo po uresničitvi. Zato prevzemimo odgovornost za svoja razmišljanja: o čem razmišljamo in kaj si želimo, kajti v materialnem svetu je vse to vidno (in očitno je, v kaj so usmerjene želje premnogih).

Zato menim, da je za ustvarjanje blaginje človeštva potrebnega zelo malo: notranji mir, naravnanost k ustvarjanju dobrega, lepega, usklajenega in radostnega. Potreben je preklop v nas samih. 

V resnici se je proces dobrega sprožil že dolgo nazaj. Danes vidimo, da se njegova moč počasi izraža v našem življenju. Vsak(a) posameznik(-ca) šteje. Planet Zemlja ima dovolj virov za vse, ki na njej živimo. Izziv je v porazdelitvi. Izziv je v naši podobi sveta. Vabim vas k ustvarjanju cvetočega planeta, k povezovanju ljudi, ki mislimo in delujemo v dobro lastnega razvoja, razvoja skupnosti in planetarne blaginje.“

Več o njihovem delovanju in prihajajočih dogodkih lahko preberete na http://www.incogibanje.si/

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.