Aktualne novice

Družba blaginje je čisto blizu

dodano: 20.6.2013

junijske novice 2013 SZZČN

Kar mislimo, to tudi ustvarjamo. Vse več je uspešnih ljudi, ki svojega uspeha ne doživljajo kot cilj, temveč kot sredstvo za soustvarjanje takšne družbe, v kakršni bi želeli živeti. 

Tako se je Sandi Češko, ki ga mnogi poznajo kot uspešnega poslovneža in enega najbogatejših Slovencev, odločil ustanoviti neprofitni Zavod Viva, ki bo v ospredje svojih prizadevanj postavil povezovanje podjetništva na eni strani in družbeno koristnih projektov na drugi. 

Svoj namen so začeli uresničevati na zanimiv način. V sodelovanji z revijo Viva so se odločili organizirati dogodke pod imenom REINOVATOR – gre za ciklus večerij, na katerih bodo ob isti mizi, z namenom iskanj trajnostnih rešitev in partnerskih odnosov, sedeli predstavniki civilno družbenih pobud in vabljeni strokovnjaki. 

Zavod se bo ukvarjal s štirimi področji: socialno podjetništvo, dvig samooskrbe s hrano, gospodarski in demokratični potencial novih tehnologij ter družbene inovacije. 

In kdo vse se je udeležil prve večerje? Med pobudami socialnega podjetništva so podporo iskali Slowenia Coworking, Slovenska filantropija – Hiša sadeži družbe, S Project ter Zadruga dobrote. Na drugi strani so jim s svojim znanjem in izkušnjami skušali pomagati predstavniki gospodarstva in podjetniki iz skupine Studio Moderna ter podjetij Iprom, Telekom Slovenije, Pošta Slovenije, Sava Turizem, Bisnode Slovenija, Butan plin, Goodyear Dunlop Sava Tires, Steklarna Hrastnik in Jazon. CEED Slovenija, Hekovnik Start-up School, Sklad05, Ekologi brez meja, Zavod Y, Socialni inkubator ter Slovenski forum podjetništva pa so dodali še svoja znanja in izkušnje. 

Podobne večerje bodo vsak mesec. Če se želite vključiti na strani tistih, ki lahko pomagajo, ali na strani tistih, ki imajo dobre zamisli in potrebujejo pomoč pri izvedbi se obrnite na Zavod Viva.Ključne besede:
družba, blaginja, reinovator, revija Viva, večerje

 

Sorodne novice:

2,734375E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.