Aktualne novice

Družba blaginje je čisto blizu

dodano: 20.6.2013

junijske novice 2013 SZZČN

Kar mislimo, to tudi ustvarjamo. Vse več je uspešnih ljudi, ki svojega uspeha ne doživljajo kot cilj, temveč kot sredstvo za soustvarjanje takšne družbe, v kakršni bi želeli živeti. 

Tako se je Sandi Češko, ki ga mnogi poznajo kot uspešnega poslovneža in enega najbogatejših Slovencev, odločil ustanoviti neprofitni Zavod Viva, ki bo v ospredje svojih prizadevanj postavil povezovanje podjetništva na eni strani in družbeno koristnih projektov na drugi. 

Svoj namen so začeli uresničevati na zanimiv način. V sodelovanji z revijo Viva so se odločili organizirati dogodke pod imenom REINOVATOR – gre za ciklus večerij, na katerih bodo ob isti mizi, z namenom iskanj trajnostnih rešitev in partnerskih odnosov, sedeli predstavniki civilno družbenih pobud in vabljeni strokovnjaki. 

Zavod se bo ukvarjal s štirimi področji: socialno podjetništvo, dvig samooskrbe s hrano, gospodarski in demokratični potencial novih tehnologij ter družbene inovacije. 

In kdo vse se je udeležil prve večerje? Med pobudami socialnega podjetništva so podporo iskali Slowenia Coworking, Slovenska filantropija – Hiša sadeži družbe, S Project ter Zadruga dobrote. Na drugi strani so jim s svojim znanjem in izkušnjami skušali pomagati predstavniki gospodarstva in podjetniki iz skupine Studio Moderna ter podjetij Iprom, Telekom Slovenije, Pošta Slovenije, Sava Turizem, Bisnode Slovenija, Butan plin, Goodyear Dunlop Sava Tires, Steklarna Hrastnik in Jazon. CEED Slovenija, Hekovnik Start-up School, Sklad05, Ekologi brez meja, Zavod Y, Socialni inkubator ter Slovenski forum podjetništva pa so dodali še svoja znanja in izkušnje. 

Podobne večerje bodo vsak mesec. Če se želite vključiti na strani tistih, ki lahko pomagajo, ali na strani tistih, ki imajo dobre zamisli in potrebujejo pomoč pri izvedbi se obrnite na Zavod Viva.Ključne besede:
družba, blaginja, reinovator, revija Viva, večerje

 

Sorodne novice:

3,100586E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: