Aktualne novice

Koliko semen bomo lahko zaščitili?

dodano: 21.6.2013

junijske novice 2013 SZZČN

Očitno je, da bomo tudi na področju semen potrebovali več kot zgolj zagnano množico vrtičkarjev. Je že res, da sta vik in krik, ki ju je ljudstvo zagnalo ob zagroženih omejitvah na področju izmenjave semen, dosegla, da so vrtičkarjem (zaenkrat) dovolili nemoteno izmenjavo domačih semen, je pa to še vedno daleč od rešitve, ki jo potrebujemo. 

Če kar koli pridelujete za trg, če ste kmetovalec z enim hektarjem, zeliščar z zeliščnim vrtom ali mala vrtnarija, boste morali igrati po enakih pravilih igre kot velike korporacije. Tako si veliki predstavljajo enakopravnost. Enaka merila za tiste, ki obračajo milijarde, in za tiste, ki pobirajo drobiž? 

Kako zaščititi interese malih pred grabežljivostjo velikih? 
Fundacija za ohranitev semen vidi rešitev v tem, da z združenimi močmi registriramo semena, ki jih sicer v komercialni pridelavi ne bi smeli uporabljati, in s tem zagotovimo, da bodo rešena, vpisana na vse potrebne sezname in dostopna vsem, ki jih želijo sejati. 

Za več informacij o tem, kako bo fundacija delovala in kako lahko sodelujete, pišite na Fundacija.za.ohranitev.semen@gmail.com ali pokličite Katarino na telefonsko številko: 040 811 376.

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.