Aktualne novice

Vabljeni na poletni sprehod po prvem oglednem zeliščnem vrtu na Krasu

dodano: 10.7.2013

novice julij_avgust 2013 SZZČN

Naravna, kulturna in zdravilska dediščina na enem mestu

V bližini Parka Škocjanske jame, v vasi Kačiče, se vam bo na 500 m2 predstavila živopisana naravna zakladnica več kot 130–ih zdravilnih rastlin, aromatičnih začimbnic in divje raslih užitnih rastlin. 

Ljubitelji naravnega zdravljenja boste med ogledom spoznavali zdravilne moči zelišč ter izvedeli, katero rastlino izbrati za rešitev določene zdravstvene težave. Na svoj račun boste prišli tudi vsi, ki vas zanimajo osnove sonaravnega vrtnarjenja. Po ogledu vrta ste vabljeni še na ogled kraške hiše s črno kuhinjo iz leta 1839, ki skriva prenekatero arhitekturno in kamnoseško posebnost iz tistega obdobja.

Dodatna ponudba: otroški kuhinjski kotiček,  izkustvene delavnice na domačiji, možnost nočitve na zeliščnem vrtu. 

Ogledi do oktobra: od srede do nedelje med 8. in 12. ter 15. in 19. uro (za skupine nad 10 oseb in oglede izven urnika je obvezna predhodna najava). 

Kontakt: Belajeva domačija, Kačiče – Pared 13, 6215 Divača (AC izvoz Divača – Kačiče/ 5 min).M: +386 41 697 737, E: info@belajevi.si.

Za bralce revije Skupaj za zdravje človeka in narave v juliju in avgustu 10-odstotni popust ob nakupu vstopnice. Ključne besede:
zelišča, zeliščni vrt, Kras, zdravje, zdravstvene težave

 

Sorodne novice:

3,027344E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.