Aktualne novice

Pomagajte rojstvu novega projekta - Putka Zdravka

dodano: 28.6.2007

Sanja Lončar in Damjana Goter

Veliko bolezni naših otrok izhaja iz napačne prehrane, ki jo vsiljuje sodobna družba. Tega se zaveda vse več staršev. Težava je v tem, kako to dopovedati otrokom.

Kaj pomaga vsa teorija o zdravi prehrani, povezavi med hrano in alergijami, hiperaktivnostjo in drugimi težavami, ko otroci za zdravo hrano rečejo BLJAK. Pametne razlage, grožnje ali barantanje ne zaležejo. Najti moramo način, da bo ponujeno NJAMI.

To pa je težko celo pri odraslih! A s projektom "Skupaj za zdravje človeka in narave" smo že veliko premaknili. Sodelujemo z mnogimi mediji. Mehčajo se tudi zdravniki... Le otroci ostajajo trd oreh… In če odrasli ne moremo ugrizniti v kaj tako trdega, smo se obrnili po pomoč k tistim, ki kljuvajo celo kamenčke. Našli smo uveljavljeno strokovnjakinjo, ki bo otrokom prišel do živega - PUTKO ZDRAVKO.

To simpatično bitje ima zelo veliko znanja o koristnosti zelenjave, zdravilnosti žit, o pomenu gibanja na svežem zraku... Ima polno kmetijo prijateljev in otrokom zna na duhovit in poseben način vzbuditi željo po zdravem!

Mi smo odraščali ob Popaju, ki nas je zlahka prepričal, da bomo močni kot on, če bomo jedli špinačo. Danes pa je zdrav način prehranjevanja veliko težje doseči, kot v našem času. In tu nam bo v veliko pomoč "zdrava kurja pamet". Po nekaj navdušujočih nastopih smo v projektu začeli snovati celo goro idej.

Putka Zdravka bo sodelovala na različnih dogodkih, v šolah, vrtcih, vodila bo delavnice zdrave prehrane, imela bo svoj kotiček na spletu in v drugih medijih ter skupaj s skupino ŠLIK-ŠLAK PUTKE celo lutkovno predstavo za otroke.

Pomagajte Putki Zdravki - postanite njen boter

Kostumi, scenografije, material za delavnice, glasba in koreografija, urejanje spletnih strani, priprava receptov... vse to zahteva čas in denar. Zaljubljeni v projekt delamo s polno paro in z vsemi silami, vendar morajo tudi naše putke kaj jesti… In ker ima že sama naša Slovenija obliko kokoši, upamo, da boste naši Putki Zdravki pomagali prav vsi, ki lahko - zrno na zrno... , da bo veselo kokodakala.

Vi boste pomagali Putki, Putka pa bo pomagala prepričati vaše malčke, da je zelenjava PRIMA in da je to, kar ste vi skuhali, najmanj stokrat boljše od tistega, kar se dobi v trgovini v pisani embalaži. Zdravkina podoba bo predstavljala naše skupne želje po zdravem in naravnem - njen videz bo izraz naših skupnih prizadevanj.

Vsakomur, ki bo prispeval 20 evrov za njeno peresce, bomo poslali zahvalno plaketo. Ime tistega (ali ime podjetja), ki bo prispeval 100 evrov, bomo napisali na njeno peresce. Za tiste, ki nam boste pomagali z 250-imi evri in več, pa smo rezervirali Zdravkina zlata peresa. Vaše ime bo na njem in še na vseh tiskanih materialih (recepti za otroke, dopisi in spletne strani). Donacijo lahko uveljavite kot davčno olajšavo.

Kako to storite?

Če ste podjetje, pošljite e-pošto na damjana.goter@gmail.com ali pokličite na 041 770 120, od torka do petka med 9. in 12. in med 14. in 17. uro in poslali vam bomo račun. Če ste fizična oseba pa lahko nakažete prispevek tako, da se odpravite do prvega poštnega ali bančnega okenca in na položnico napišite:

Namen plačila: Prispevek za Putko Zdravko

Prejemnik: Društvo Ognjič

Mucherjeva 5, 1000 Ljubljana

Številka računa: 02011-0255748080

Če želite potrdilo o donaciji, nam, prosim, pošljite po navadni ali po elektronski pošti potrjen plačilni nalog. (Na žalost nam banka ne daje vseh podatkov o vplačnikih, zato vas moramo dvakrat obremenjevati.)

Kokohvala!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.