Aktualne novice

Zemlja ne mara železa!

dodano: 13.8.2013

novice julij_avgust 2013 SZZČN

Viktor Schauberger je v svojem proučevanju zmot sodobne znanosti prišel do še ene zanimive ugotovitve. Obdelava zemlje z železom je znižala vitalnost zemlje. Kot energijsko veliko bolj prijazen material je zato predlagal bakrena orodja (takšna, ki so jih naši predniki uporabljali ves čas tako imenovane bakrene dobe). 

O blagodejnosti takšnega orodja za zemljo in pridelke poroča vse več vrtičkarjev (posebej biodinamikov,) ki že nekaj let preizkušajo takšna orodja. Ker povpraševanje raste, so se lastnega razvoja orodja iz masivne bronovine lotili v slovenskem podjetju Osti jarej. 

Prvo serijo orodij (motike in kopulje) bodo predstavili konec avgusta, za več informacij pa pokličite na telefon 040 21 71 91.Ključne besede:
obdelava zemlje, zemlja, železo, orodje, bakreno orodje

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.