Aktualne novice

Eni sledijo soncu, drugi tonejo v temo.

dodano: 27.8.2013

Sanja Lončar, urednica (uvodnik septembrskih novic 2013 SZZČN)

V Sloveniji je opaziti, da smo vse manj razdeljeni na leve in desne, črne in rdeče, mlade in stare, … Glavna razlika, ki jo opažam v zadnjem času, je delitev na vse bolj apatične na eni strani in vse bolj dejavne na drugi. Eni imajo vse več razlogov, zakaj se nekaj ne da, drugi pa se ukvarjajo samo s tem, kako bi se dalo. 

Stanje v državi, je na srečo, še vedno brezupno. Pravim na srečo, saj je prav to mnoge spodbudilo, da so vzeli svoje življenje v svoje roke in sami skrbijo za to, da bodo imeli boljšo sedanjost in prihodnost. Kdor je začel pred leti, je do danes prišel že daleč. Kdor je pri tem novinec, pa vsaj uživa v tem, da je danes to v marsičem lažje kot pred leti. Izključno kot rezultat pobude posameznikov imamo v Sloveniji vse več vrtov, vse več povezovanja skozi društva, zavode in socialno podjetništvo. Zasebna pobuda majhnih ustvarja premike tudi na področju trgovine, gostinstva in turizma. Kot odgovor na korporativni prevzem področja zdravja pa se vse več ljudi poglablja v zeliščarstvo, fitoterapijo, ajurvedo in mnoge druge pristope k naravnem zdravljenju. 

Kljub temu da se, statistično gledano, pri nas komaj kaj premika, imamo v naši redakciji ta privilegij, da vsako leto izvedemo „bilanco stanja“ na tem področju. Lahko vam povemo – še kako se dogaja!

Jesen je bil vedno praznik, čas pobiranja sadov svojega dela. Zato bo v septembru in oktobru v mnogih mestih praznično, eko tržnice bodo polne, eko kmetije bodo odprle svoja vrata. Milino hvaležnosti naravi bo začutil vsak, ki je kar koli pridelal sam. In takih je v Sloveniji iz dneva v dan več. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.