Aktualne novice

Eni sledijo soncu, drugi tonejo v temo.

dodano: 27.8.2013

Sanja Lončar, urednica (uvodnik septembrskih novic 2013 SZZČN)

V Sloveniji je opaziti, da smo vse manj razdeljeni na leve in desne, črne in rdeče, mlade in stare, … Glavna razlika, ki jo opažam v zadnjem času, je delitev na vse bolj apatične na eni strani in vse bolj dejavne na drugi. Eni imajo vse več razlogov, zakaj se nekaj ne da, drugi pa se ukvarjajo samo s tem, kako bi se dalo. 

Stanje v državi, je na srečo, še vedno brezupno. Pravim na srečo, saj je prav to mnoge spodbudilo, da so vzeli svoje življenje v svoje roke in sami skrbijo za to, da bodo imeli boljšo sedanjost in prihodnost. Kdor je začel pred leti, je do danes prišel že daleč. Kdor je pri tem novinec, pa vsaj uživa v tem, da je danes to v marsičem lažje kot pred leti. Izključno kot rezultat pobude posameznikov imamo v Sloveniji vse več vrtov, vse več povezovanja skozi društva, zavode in socialno podjetništvo. Zasebna pobuda majhnih ustvarja premike tudi na področju trgovine, gostinstva in turizma. Kot odgovor na korporativni prevzem področja zdravja pa se vse več ljudi poglablja v zeliščarstvo, fitoterapijo, ajurvedo in mnoge druge pristope k naravnem zdravljenju. 

Kljub temu da se, statistično gledano, pri nas komaj kaj premika, imamo v naši redakciji ta privilegij, da vsako leto izvedemo „bilanco stanja“ na tem področju. Lahko vam povemo – še kako se dogaja!

Jesen je bil vedno praznik, čas pobiranja sadov svojega dela. Zato bo v septembru in oktobru v mnogih mestih praznično, eko tržnice bodo polne, eko kmetije bodo odprle svoja vrata. Milino hvaležnosti naravi bo začutil vsak, ki je kar koli pridelal sam. In takih je v Sloveniji iz dneva v dan več. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: