Aktualne novice

Ustavimo sevanje iz Fukushime - Potrebna je akcija Združenih narodov

dodano: 2.10.2013

O Fukushimi se ne govori, kljub temu, da radioaktivna kontaminacija, ki jo poškodovana nuklearka proizvaja, še vedno ni sanirana. Prej ali slej bodo posledice doletele vsakega izmed nas. Najbolj bo na udaru naša ščitnica (o čem boste brali tudi v naslednji knjižici Preverjene naravne rešitve). Zato prosimo, da podprete prizadevanja organizacije AVAZ, da si nehamo zatiskati oči in čim prej poiščemo rešitve. 

Besedilo peticije: "Gre za resno in vse hujšo katastrofo, ki jo je treba začeti reševati čim prej. Stroški za omejitev njenih posledic in čiščenje daleč presegajo zmožnosti Japonske; svetovna skupnost mora prevzeti kolektivno odgovornost in pokriti del finančnega bremena. Pozivamo OZN, naj sestavi mednarodno skupino brez konfliktov interesov, ki bi prevzela nadzor nad dogajanjem. Ta skupina bi 1. pripravila inovativen načrt za odpravo škode, 2. zbrala primerne in potrebne vire za to, pri čemer bi sredstva črpala brez omejitev z vsega sveta, 3. v sodelovanju z Japonsko usklajevala delo na kraju samem in 4. redno objavljala poročila o napredku, vključno z oceno tveganja za svetovno skupnost. Pravna osnova: OZN smo zaupali dolžnost za takojšnje in odločno ukrepanje, če so ogroženi človekove pravice skupnosti, temeljni življenjski pogoji, okolje in pravica vedeti. Fukušima pomeni tveganje za >izumrtje človeštva<, kot ga naša zgodovina ne pozna."Ključne besede:
Fukušima, sevanje, nuklearna energija, ščitnica

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.