Aktualne novice

David proti Goljatu

dodano: 22.1.2014

Sanja Lončar, urednica (uvodnik februarskih novic 2014 SZZČN)

Naš projekt v tem letu obeležuje 10 let delovanja. To je pravi trenutek, da se ozremo in si ogledamo, kam gredo naš planet, država in mi kot posamezniki. Ali želite najprej slišati dobro ali slabo novico?

Začnimo z dobro: Res je – z vsakim dnem je vse več ljudi, ki začenjajo razmišljati s svojo glavo in so pripravljeni svoje življenje vzeti v svoje roke ter biti sprememba, ki jo želijo tudi svetu. Tkejo se nove vezi, ljudje se povezujejo, na razpolago je vse več informacij, izmenjujejo se mnenja, izkušnje, priporočila. Nastaja vzporedni svet, ki stavi na resnico, odnose, prisotnost in odgovornost. 

In slaba novica? Tisti, ki jim takšni trendi niso všeč ter jim predstavljajo oviro pri doseganju cilja popolnega prevzema nadzora nad našimi življenji, so odvrgli rokavice in brez obotavljanja kažejo svoje dejanske namere. V medijih lahko beremo da je Monsanto kupil armado plačancev - Blackwater, korporacije tožijo države zaradi izgub dobičkov, države igrajo, kot dirigirajo bančniki, razkriva se umazanija, skrita za mednarodnimi humanitarnimi projekti itd. Ali so zares tako močni ali pa je to zgolj črnilo, ki ga spušča ogrožena hobotnica?

V teh novicah smo se lotili kratkega pregleda dogajanja v svetu, kot ga verjetno niste zasledili v drugih medijih. Gradiva je še nekajkrat toliko, vendar ni prostora, da bi o vsem pisali v tiskani različici novic. Zato vabljeni k prejemanju naših tedenskih elektronskih novic, s katerimi boste na tekočem z dogajanjem in s poglobljenimi temami. Novice so brezplačne. Prijavite se na spletni strani www.zazdravje.net v desnem zgornjem kotu.

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.