Aktualne novice

David proti Goljatu

dodano: 22.1.2014

Sanja Lončar, urednica (uvodnik februarskih novic 2014 SZZČN)

Naš projekt v tem letu obeležuje 10 let delovanja. To je pravi trenutek, da se ozremo in si ogledamo, kam gredo naš planet, država in mi kot posamezniki. Ali želite najprej slišati dobro ali slabo novico?

Začnimo z dobro: Res je – z vsakim dnem je vse več ljudi, ki začenjajo razmišljati s svojo glavo in so pripravljeni svoje življenje vzeti v svoje roke ter biti sprememba, ki jo želijo tudi svetu. Tkejo se nove vezi, ljudje se povezujejo, na razpolago je vse več informacij, izmenjujejo se mnenja, izkušnje, priporočila. Nastaja vzporedni svet, ki stavi na resnico, odnose, prisotnost in odgovornost. 

In slaba novica? Tisti, ki jim takšni trendi niso všeč ter jim predstavljajo oviro pri doseganju cilja popolnega prevzema nadzora nad našimi življenji, so odvrgli rokavice in brez obotavljanja kažejo svoje dejanske namere. V medijih lahko beremo da je Monsanto kupil armado plačancev - Blackwater, korporacije tožijo države zaradi izgub dobičkov, države igrajo, kot dirigirajo bančniki, razkriva se umazanija, skrita za mednarodnimi humanitarnimi projekti itd. Ali so zares tako močni ali pa je to zgolj črnilo, ki ga spušča ogrožena hobotnica?

V teh novicah smo se lotili kratkega pregleda dogajanja v svetu, kot ga verjetno niste zasledili v drugih medijih. Gradiva je še nekajkrat toliko, vendar ni prostora, da bi o vsem pisali v tiskani različici novic. Zato vabljeni k prejemanju naših tedenskih elektronskih novic, s katerimi boste na tekočem z dogajanjem in s poglobljenimi temami. Novice so brezplačne. Prijavite se na spletni strani www.zazdravje.net v desnem zgornjem kotu.

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: