Aktualne novice

10. jubilejni ALTERMED v Celju od 14. do 16. marca

dodano: 25.2.2014

marčevske novice 2014 SZZČN

Tri dni v znamenju skrbi za zdravje, pa tudi samooskrbe in slovenske pridelave.

Sejemsko sezono na največjem domačem sejmišču v Celju bo tudi letos odprl spomladanski sejemski trojček, ki ga pomembno sooblikuje sejem zdravega načina življenja, zdravilstva, zeliščarstva, zdrave prehrane, naravne kozmetike in okolju prijaznega bivanja Altermed. 

Sejem letos praznuje okrogli jubilej – 10. ponovitev, prinaša pa še več predavanj in demonstracij zdravega kuhanja, zdravilnih tehnik in ponudbe zdravih izdelkov za dobro počutje. Dario Cortese bo znova razkrival, kako koristno uporabiti užitne divje rastline. Koristne nasvete lahko obiskovalci pričakujejo od Sanje Lončar in drugih članov Društva Ognjič. Letos bodo največ pozornosti namenili zdravilni moči začimb (tudi pri dojenčkih in malih otrocih). Jože Majes bo med drugim govoril o izdelavi pripravkov iz zdravilnih rastlin. Starši in otroci pa bodo znova lahko prisluhnili Emiliji Pavlič, ki jih bo naučila, kako kuhati varno in zdravo na ekološki način. Svoje znanje o zdravem prehranjevanju bodo predstavili tudi najmlajši in malo večji otroci, ki so vključeni v program Ekošola.

Natančen dnevni program dogajanja bo neposredno pred sejmi dosegljiv na www.ce-sejem.si!

Tridnevno sejemsko dogajanje bo pomembno zaznamovala še bogata ponudba domače, slovenske pridelave dreves, sadnega drevja, trajnic, enoletnic, pa tudi semen in zelišč. Avtohtona, domača in tradicionalna semena bodo zaznamovala že prvi sejemski dan, saj bo sejemsko dogajanje znova pospremila otvoritvena slovesnost Štafete semen 2014, ki jo  pripravlja Eko civilna iniciativa Slovenije. Gibanje za sejanje, izmenjavo in hranjenje avtohtonih, domačih tradicionalnih vrst semen je letos svoje delovanje razširilo še na področje sadik zelenjave, sadnih vrst, poljščin in zelišč. Novost letošnjega dogajanja bo izmenjava semen in sadik na sejmišču neposredno pred otvoritveno slovesnostjo štafete.Ključne besede:
Altermed, zdravje, predavanja, delavnice

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: