Aktualne novice

10. jubilejni ALTERMED v Celju od 14. do 16. marca

dodano: 25.2.2014

marčevske novice 2014 SZZČN

Tri dni v znamenju skrbi za zdravje, pa tudi samooskrbe in slovenske pridelave.

Sejemsko sezono na največjem domačem sejmišču v Celju bo tudi letos odprl spomladanski sejemski trojček, ki ga pomembno sooblikuje sejem zdravega načina življenja, zdravilstva, zeliščarstva, zdrave prehrane, naravne kozmetike in okolju prijaznega bivanja Altermed. 

Sejem letos praznuje okrogli jubilej – 10. ponovitev, prinaša pa še več predavanj in demonstracij zdravega kuhanja, zdravilnih tehnik in ponudbe zdravih izdelkov za dobro počutje. Dario Cortese bo znova razkrival, kako koristno uporabiti užitne divje rastline. Koristne nasvete lahko obiskovalci pričakujejo od Sanje Lončar in drugih članov Društva Ognjič. Letos bodo največ pozornosti namenili zdravilni moči začimb (tudi pri dojenčkih in malih otrocih). Jože Majes bo med drugim govoril o izdelavi pripravkov iz zdravilnih rastlin. Starši in otroci pa bodo znova lahko prisluhnili Emiliji Pavlič, ki jih bo naučila, kako kuhati varno in zdravo na ekološki način. Svoje znanje o zdravem prehranjevanju bodo predstavili tudi najmlajši in malo večji otroci, ki so vključeni v program Ekošola.

Natančen dnevni program dogajanja bo neposredno pred sejmi dosegljiv na www.ce-sejem.si!

Tridnevno sejemsko dogajanje bo pomembno zaznamovala še bogata ponudba domače, slovenske pridelave dreves, sadnega drevja, trajnic, enoletnic, pa tudi semen in zelišč. Avtohtona, domača in tradicionalna semena bodo zaznamovala že prvi sejemski dan, saj bo sejemsko dogajanje znova pospremila otvoritvena slovesnost Štafete semen 2014, ki jo  pripravlja Eko civilna iniciativa Slovenije. Gibanje za sejanje, izmenjavo in hranjenje avtohtonih, domačih tradicionalnih vrst semen je letos svoje delovanje razširilo še na področje sadik zelenjave, sadnih vrst, poljščin in zelišč. Novost letošnjega dogajanja bo izmenjava semen in sadik na sejmišču neposredno pred otvoritveno slovesnostjo štafete.Ključne besede:
Altermed, zdravje, predavanja, delavnice

 

Sorodne novice:

1,660156E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.