Aktualne novice

Lačni sonca?

dodano: 30.5.2014

Sanja Lončar, urednica (novice junij/julij SZZČN 2014)

Z današnjega zornega se nam zdi smrt vseh, ki so v zadnjih stoletjih umrli zaradi skorbuta, nesmiselna. Potrebovali bi le malo vitamina C, ki je bil povsod na voljo v zelenih poganjkih ali sadju, in te težave ne bi bilo. 

Verjetno bodo podobno na naš čas gledali naši zanamci, ko ne bodo mogli verjeti, kako smo si uničevali imunski in hormonski sistem ter umirali zaradi raka, ker smo bili lačni sonca, pa se tega nismo zavedali. 

Prav ste prebrali – že samo izračuni, koliko je nepotrebnih smrti zaradi raka danke in dojk, ki nastane zaradi kroničnega primanjkljaja vitamina D, pripeljejo do številke milijon umrlih na leto. 

Vemo, da sta današnja politika in gospodarstvo ustvarila veliko lačnih. Lahko rečemo, da so za lakoto v mnogih državah krivi politiki, generali, multinacionalke, ... Da pa ljudje umirajo, ker se izstradajo sami, ko gre za „zaužitje sončnih žarkov“, pa je težko dojeti. Seveda lahko tudi na tem področju iščemo krivce nekje zgoraj, kljub vsemu pa smo največji krivci sami, saj smo se od sonca oddaljili in pozabili, da je prav to naš osnovni vir energije in zdravja. 

Zakaj bi nenehno odpravljali posledice, ko pa je tako preprosto odpraviti vzrok marsikatere težave, ki nam greni življenje? Zato smo se v projektu Skupaj za zdravje človeka in narave odločili tej temi nameniti več pozornosti. Ker so naše tiskane novice znova pretesne za vsa vprašanja in odgovore, ki se v zvezi s tem porajajo, smo tej temi namenili tudi naslednjo knjižico Preverjenih naravnih rešitev.  Ključne besede:
imunski sistem, rak, vitamin D, sonce

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.