Aktualne novice

Neznosna preprostost

dodano: 23.6.2014

novice junij/julij SZZČN 2014

Verjetno ni naključje, da v času, ko se zdi, da politična, ekonomska, socialna in zdravstvena slika časa, v katerem živimo, postaja vse bolj zapletena, prihaja vse več knjig, ki nam ponujajo neverjetno preproste in učinkovite rešitve. 

Založba Porezen nam ponuja rešitev v Revoluciji ene slamice. Gre za prevod vrhunskega dela Masanoba Fukoke, ki ga mnogi spoštujejo kot očeta permakulture. Gospod Fukoka je vse svoje življenje posvetil temu, da je uspešno dokazal, da lahko skoraj brez dela in z minimalnimi posegi v naravo pridela toliko riža, žit in sadja, da prekaša dosežke naše agroznanosti. Ob tem je bila njegova zemlja, za razliko od intenzivno obdelane, iz leta v leto v boljšem stanju. Bolj kot njegovi natančni in uporabni napotki pa se nam zdi pomembno njegovo razumevanje načina delovanja narave. 

Tudi knjiga našega Nare Petroviča v sebi nosi veliko revolucionarnega. Človek – navodila za uporabo je knjiga, ki vam z veliko šarma razkriva, kako smo uspeli zaplesti svoje življenje do te mere, da večino težav zdaj „rešujemo“ tako, da jih še povečujemo. Če ste pripravljeni odkriti, kako lahko resnično, preprosto in brezplačno rešite večino svojih težav, vabljeni k branju tretje izdaje. Tretja izdaja je zagledala luč dneva v založbi Sanje.

Na seznam priporočenega poletnega branja bi lahko dodali še knjižico avtorice Ajše Kranjc, Zdravilna moč zemlje: čas je, da se sezujemo (ARA založba).

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: