Aktualne novice

Poligon dragocenih idej

dodano: 25.6.2014

novice junij/julij SZZČN 2014

Vse več ljudi se odloča čim več pridelati na lastnih vrtovih, strehah, balkonih, ... Vse se da, le da je koristno prihraniti nekaj let učenja na lastnih napakah in čim prej izvedeti drobne skrivnosti samooskrbe. 

Poligon samooskrbnih vrtov, ki je nastal kot ena izmed številnih koristnih pobud Ekoci in društva LaVita, je naš edini učni poligon, kjer lahko v enem dopoldnevu izveste več, kot bi morda na svojem vrtu v eni sezoni. 

Na poligonu je mogoče spoznati zelo veliko dobrih idej in primerjav, zlasti če še vedno tehtate, ali vam je bližji kmečki, eko, biodinamični ali permakulturni pristop. 

Ali vas zanima, kako na samo 60 m2 pridelati zelenjavo za štiričlansko družino na ekološki način, kakšne sadne vrste posaditi, da bomo imeli sadje vsaj za 10 mesecev v letu, katere zdravilne rastline gojiti, da bomo imeli lekarno doma, kako se lotiti visokih in dvignjenih gred, ki odlično obrodijo in ob tem prihranijo tudi bolečine v hrbtu, kako narediti hotel za koristne žuželke itd. 

Novost je tudi fižolova njivica, na kateri boste spoznali 50 vrst fižolov avtohtonih in starih sort. 

Posebnost vrta so tudi pernati in štirinožni pomočniki. Spoznajte, kako lahko pomagajo domače živali pri obdelavi vrtov. 

To poletje bodo poseben poudarek dali tudi na priprave za samooskrbo čez zimo. Zdaj je čas, da pridete in spoznate, kaj bomo sejali v hladnih rastlinjakih, kaj bo prezimilo zunaj in kako bomo ostale pridelke shranili v zasipnicah. 

Vodeni ogledi so mogoči s predhodno najavo na: info@lavita.si; več informacij na: www.lavita.si in FB strani: https://www.facebook.com/SonaravniVrtovi?fref=ts ali po sms sporočilu na tel. št.: 040 203 055.Ključne besede:
poligon sonaravnih vrtov, La Vita

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.