Aktualne novice

Poligon dragocenih idej

dodano: 25.6.2014

novice junij/julij SZZČN 2014

Vse več ljudi se odloča čim več pridelati na lastnih vrtovih, strehah, balkonih, ... Vse se da, le da je koristno prihraniti nekaj let učenja na lastnih napakah in čim prej izvedeti drobne skrivnosti samooskrbe. 

Poligon samooskrbnih vrtov, ki je nastal kot ena izmed številnih koristnih pobud Ekoci in društva LaVita, je naš edini učni poligon, kjer lahko v enem dopoldnevu izveste več, kot bi morda na svojem vrtu v eni sezoni. 

Na poligonu je mogoče spoznati zelo veliko dobrih idej in primerjav, zlasti če še vedno tehtate, ali vam je bližji kmečki, eko, biodinamični ali permakulturni pristop. 

Ali vas zanima, kako na samo 60 m2 pridelati zelenjavo za štiričlansko družino na ekološki način, kakšne sadne vrste posaditi, da bomo imeli sadje vsaj za 10 mesecev v letu, katere zdravilne rastline gojiti, da bomo imeli lekarno doma, kako se lotiti visokih in dvignjenih gred, ki odlično obrodijo in ob tem prihranijo tudi bolečine v hrbtu, kako narediti hotel za koristne žuželke itd. 

Novost je tudi fižolova njivica, na kateri boste spoznali 50 vrst fižolov avtohtonih in starih sort. 

Posebnost vrta so tudi pernati in štirinožni pomočniki. Spoznajte, kako lahko pomagajo domače živali pri obdelavi vrtov. 

To poletje bodo poseben poudarek dali tudi na priprave za samooskrbo čez zimo. Zdaj je čas, da pridete in spoznate, kaj bomo sejali v hladnih rastlinjakih, kaj bo prezimilo zunaj in kako bomo ostale pridelke shranili v zasipnicah. 

Vodeni ogledi so mogoči s predhodno najavo na: info@lavita.si; več informacij na: www.lavita.si in FB strani: https://www.facebook.com/SonaravniVrtovi?fref=ts ali po sms sporočilu na tel. št.: 040 203 055.Ključne besede:
poligon sonaravnih vrtov, La Vita

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: