Aktualne novice

Kaj čaka naše rastline?

dodano: 27.6.2014

novice junij/julij SZZČN 2014

Najkrajši odgovor je, da vse, 
kar si lahko zamislimo, in še kaj … 
Že začetek leta nam je dal vedeti, da pogled na koledar ne bo usklajen s pogledom na termometer. 

V Srbiji, Bosni in na Hrvaškem ugotavljajo, da so poplave, ki presegajo vse, kar so v zgodovini spoznali, nastale v hipu in pod čudnimi okoliščinami. (Več o tem, kar v Srbiji nekateri imenujejo meto-terorizem, lahko prisluhnete v intervjuju z profesor dr. Velimirjem Abramovićem https://www.youtube.com/watch?v=mO-u4KyYNVE&feature=youtu.be&t=3m42s.)

S pomočjo tehnike ali ne, v dveh dneh je na tem območju padlo več dežja, kot je štirimesečno povprečje. Pri nas pa smo imeli v enakem času orkanske vetrove in dva manjša potresa. Poletje se še ni začelo, pa smo že našteli tudi nekaj toč. 

Teorija zarote gor ali dol, na koncu ostane vprašanje, ali bomo to, kar posejemo, sploh lahko poželi?

Odgovor je, da zagotovo ne bomo želi, če ne bomo posejali. Ali bo posejano preživelo, pa bo verjetno vse bolj odvisno tudi od naše pripravljenosti priskočiti rastlinam na pomoč in jim olajšati premagovanje ekstremnih okoliščin. 

Pripravimo se na mehansko zaščito rastlin pred nevihtami, točo, … (npr. mreže ali folije, ki jih hitro razpotegnemo nad vrtom).

Pripravimo se na ukrepanje v primeru naglih ohladitev ali ekstremnega pregrevanja. 
Imejmo pripravljene gnojevke ali druge naravne pripravke, ki po toči, mrazu ali drugih stresnih situacijah pomagajo rastlinam, da si hitreje opomorejo od šoka.

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.