Aktualne novice

ITR poziva vlado k pojasnilu o umiku zahteve o prepovedi rabe GSO

dodano: 12.8.2014

ITR, Ljubljana, 11. 8. 2014

Inštitut za trajnostni razvoj je včeraj predsednico vlade ter Ministrstvo za kmetijstvo in okolje pozval, naj pojasni, kako in zakaj je prišlo do umika zahteve o prepovedi rabe GSO iz KOPOP v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Hkrati jih zanima, kako nameravajo možno škodo preprečiti oziroma popraviti.

"Prepoved rabe GSO je bila zapisana v dosedanjih kmetijsko-okoljskih ukrepih (KOP) v Programu razvoja podeželja (PRP) 2007-2013; vključitev v te ukrepe je prostovoljna izbira kmetov. Očitno so jo na MKO oz. Vladi zadnji hip izločili iz osnutka PRP 2014-2020, in to na seji vlade sredi junija 2014, ki je ta osnutek PRP potrdila, ali pa tik pred sejo. Na to potezo se je odzvala prof. dr. Martina Bavec s FKBV, Univerza v Mariboru, in od predsednice vlade pisno zahtevala pojasnilo okoliščin in razlogov za to dejanje vlade; odgovora do danes ni bilo," je ob tem zapisala direktorica Inštituta za trajnostni razvoj Anamarija Slabe.

Celotno izjavo za javnost in poziv vladi Inštituta za trajnostni razvoj objavljamo na tej spletni povezavi. Nadaljnje informacije za medije: anamarija.slabe@itr.si .Ključne besede:
raba GSO, prepoved, vlada, program podeželja

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.