Aktualne novice

Singenta zahteva dvig dovoljene meje uporabe pesticidov, ki škodujejo čebelam za 400 krat.

dodano: 18.9.2014

Prav ste prebrali – ne govorimo o štirikratnem, temveč o štiristokratnem povečanju uporabe spornih pesticidov. Z odgovorom na prošnjo kemičnega giganta Syngente se trenutno ukvarja ameriška vlada. In medtem, ko čebele čakajo na svojo precej gotovo smrtno obsodbo, nas v organizaciji Sumofus prosijo, da z odločnim NE aktivno pristopimo proti temu naravnost absurdnemu predlogu.

Kar se vsak hip lahko udejanji v Ameriki, je že v naslednjem trenutku lahko boleča resnica pri nas. Govorimo o pesticidih, ki so v Evropi trenutno prepovedani, vendar si agrokemične korporacije onkraj luže na vse pretege prizadevajo, da to spremenijo.

Brez čebel ne bo hrane. Brez hrane ne bo življenja. Bodite aktivni skupaj z organizacijo Sumofus in pomagajte, preden bo prepozno. Znesek v višini 19 evrov ali več lahko donirate na povezavi v nadaljevanju. Ključne besede:
čebele, pesticidi, pomor čebel, hrana, življenje

 

Sorodne novice:

0,578125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.