Aktualne novice

Pet dni za največjo podnebno akcijo v zgodovini

dodano: 19.9.2014

Spletna skupnost tretji člen

To sporočilo je drugačno od naših dosedanjih vabil. Tokrat se vključujemo v globalno akcijo. Gre za največjo civilnodružbeno mobilizacijo za podnebno akcijo v zgodovini. Za najpomembnejšo temo naše generacije.
 
Sliši se dramatično, a v naših življenjih ne bomo imeli več veliko priložnosti tako učinkovito pokazati, da nam je mar. Ne zamudite je – naj se na podnebnem vrhu v New Yorku slišijo tudi glasovi iz Slovenije! Podpišite peticijo: secure.avaaz.org/en/100_clean_final/
 
Prihodnji teden bo v New Yorku pod okriljem Združenih narodov prelomno srečanje svetovnih voditeljev, ki mora postaviti dobre temelje za ključna podnebna pogajanja v Parizu naslednje leto. To pa se bo zgodilo le, če bo naš glas, s katerim bomo od voditeljev zahtevali resnično akcijo, dovolj močan.
 
Ste po dosedanjih neuspelih mednarodnih podnebnih pogajanjih izgubili upanje? Že dvajset let nas fosilne interesne skupine odvračajo od akcije z zvijačami skepticizma in zanikanja, neodločni politiki nas utrujajo z dolgotrajnimi neuspešnimi pogajanji. A ne smemo obupati. Preboj bomo dosegli le, če bomo vztrajali. Čas za ukrepanje se izteka, zato moramo biti tokrat res številčni in glasni, da bomo prevladali interese industrije fosilnih energentov ter povrnili upanje in politično voljo za reševanje podnebne krize.Ključne besede:
podnebje, podnebna akcija, podnebna kriza, fosilni energenti

 

Sorodne novice:

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.