Aktualne novice

Pet dni za največjo podnebno akcijo v zgodovini

dodano: 19.9.2014

Spletna skupnost tretji člen

To sporočilo je drugačno od naših dosedanjih vabil. Tokrat se vključujemo v globalno akcijo. Gre za največjo civilnodružbeno mobilizacijo za podnebno akcijo v zgodovini. Za najpomembnejšo temo naše generacije.
 
Sliši se dramatično, a v naših življenjih ne bomo imeli več veliko priložnosti tako učinkovito pokazati, da nam je mar. Ne zamudite je – naj se na podnebnem vrhu v New Yorku slišijo tudi glasovi iz Slovenije! Podpišite peticijo: secure.avaaz.org/en/100_clean_final/
 
Prihodnji teden bo v New Yorku pod okriljem Združenih narodov prelomno srečanje svetovnih voditeljev, ki mora postaviti dobre temelje za ključna podnebna pogajanja v Parizu naslednje leto. To pa se bo zgodilo le, če bo naš glas, s katerim bomo od voditeljev zahtevali resnično akcijo, dovolj močan.
 
Ste po dosedanjih neuspelih mednarodnih podnebnih pogajanjih izgubili upanje? Že dvajset let nas fosilne interesne skupine odvračajo od akcije z zvijačami skepticizma in zanikanja, neodločni politiki nas utrujajo z dolgotrajnimi neuspešnimi pogajanji. A ne smemo obupati. Preboj bomo dosegli le, če bomo vztrajali. Čas za ukrepanje se izteka, zato moramo biti tokrat res številčni in glasni, da bomo prevladali interese industrije fosilnih energentov ter povrnili upanje in politično voljo za reševanje podnebne krize.



Ključne besede:
podnebje, podnebna akcija, podnebna kriza, fosilni energenti

 

Sorodne novice:

0,03125



<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: