Aktualne novice

Ali se bo vnelo?

dodano: 30.9.2014

Sanja Lončar, urednica (uvodnik oktobrskih novic SZZČN 2014)

Kdor spremlja stanje duha na našem malem planetu, že opaža, da sta dve tretjini sveta že v fazi hudega vnetja. Iz dneva v dan pa se zaostrujejo tudi odnosi na relaciji zahod – vzhod, kar se lahko hitro razvname v popolno uničenje in vojno globalnih razsežnosti.

Lastnost vnetja je prav to, da hrani in razvija samega sebe, ko se enkrat začne. Vnetni proces ustvarja vedno novo vnetje, ki ko kot ogenj požira vse okrog sebe in se s tem povečuje. 

Pa ne bomo o politiki. Če drži, da je družba zgolj odraz dogajanja v nas samih, potem je dobro pogledati, kako je tukaj notri.

Že bežni pogled na statistike bolezni in stanje naših teles pove, da tudi v nas tli in (če se že ni) se lahko v vsakem trenutku razvname. Revmatoidna vnetja, vnetja v prebavilih, vnetja mehurja, vnetja v ustih ter še veliko število tihih vnetij, ki jih morda niti ne opazimo, nenehno naraščajo. So to le izolirane težave ali posledica vsesplošno uničenih mehanizmov, ki ohranjajo ravnovesje našega telesa in duha?

Na naslednjih straneh oktobrskih novic 2014 vam ponujamo vpogled v nekaj vidikov vnetij. Ujemite vajeti in čim prej pogasite lastna vnetja. Ko bomo zmagali v sebi, bomo imeli več energije, da protivnetno delujemo tudi v svojem okolju. Ključne besede:
vnetje, bolezen, energija

 

Sorodne novice:

0<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: