Aktualne novice

Ali se bo vnelo?

dodano: 30.9.2014

Sanja Lončar, urednica (uvodnik oktobrskih novic SZZČN 2014)

Kdor spremlja stanje duha na našem malem planetu, že opaža, da sta dve tretjini sveta že v fazi hudega vnetja. Iz dneva v dan pa se zaostrujejo tudi odnosi na relaciji zahod – vzhod, kar se lahko hitro razvname v popolno uničenje in vojno globalnih razsežnosti.

Lastnost vnetja je prav to, da hrani in razvija samega sebe, ko se enkrat začne. Vnetni proces ustvarja vedno novo vnetje, ki ko kot ogenj požira vse okrog sebe in se s tem povečuje. 

Pa ne bomo o politiki. Če drži, da je družba zgolj odraz dogajanja v nas samih, potem je dobro pogledati, kako je tukaj notri.

Že bežni pogled na statistike bolezni in stanje naših teles pove, da tudi v nas tli in (če se že ni) se lahko v vsakem trenutku razvname. Revmatoidna vnetja, vnetja v prebavilih, vnetja mehurja, vnetja v ustih ter še veliko število tihih vnetij, ki jih morda niti ne opazimo, nenehno naraščajo. So to le izolirane težave ali posledica vsesplošno uničenih mehanizmov, ki ohranjajo ravnovesje našega telesa in duha?

Na naslednjih straneh oktobrskih novic 2014 vam ponujamo vpogled v nekaj vidikov vnetij. Ujemite vajeti in čim prej pogasite lastna vnetja. Ko bomo zmagali v sebi, bomo imeli več energije, da protivnetno delujemo tudi v svojem okolju. Ključne besede:
vnetje, bolezen, energija

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.