Aktualne novice

Zaustavimo škodljiva trgovinska sporazuma TTIP in CETA

dodano: 24.11.2014

Andrej Gnezda, predstavnik Koalicije proti tajnim sporazumom

Spoštovani podpisniki peticij Tretjega člena, dragi prijatelji,

Tretji člen se ponovno pridružuje boju, ki zahteva povezovanje na mednarodni ravni. Evropska Komisija se pripravlja na sklenitev dveh mednarodnih trgovinskih sporazumov, ki bosta pomembno vplivala na naša življenja. Zato vas vabimo, da se pridružite ljudem po vsej Evropi, ki s svojim podpisom pozivajo Komisijo in nacionalne voditelje, naj zaustavijo sprejem škodljivih trgovinskih sporazumov TTIP in CETA.


Sporazuma bosta državam zvezala roke pri pripravi zakonov, ki bi varovali naše zdravje, okolje ali delavske pravice. Korporacijam bosta omogočila, da zaustavijo ali ovirajo sprejem zakonov, ki so namenjeni varovanju javnega interesa, ter prevzamejo nadzor nad vso zakonodajo in odločitvami držav. Če bo posamezna korporacija ocenila, da je njen dobiček ogrožen zaradi določenega zakona, bo lahko tudi odškodninsko tožila državo. Pred posebnim arbitražnim razsodiščem se tako že morata zagovarjati npr. Egipt, ker je zakonsko dvignil minimalno plačo, ter Nemčija, ker se je odločila, da bo ukinila proizvodnjo jedrske energije. Zneski odškodnin so vrtoglavi in možnosti za pritožbo na odločitev ni.


Zagovorniki sporazumov nas prepričujejo, da bosta sporazuma TTIP in CETA prinesla gospodarsko rast in ustvarila nova delovna mesta. Toda vse več strokovnjakov opozarja, da tovrstne napovedi niso zanesljive in da temeljijo na napačnih predpostavkah. Neodvisna študija, ki temelji na metodologiji Združenih narodov, je nedavno ugotovila, da bo sporazum z ZDA (TTIP) vodil v izgubo skoraj 600.000 delovnih mest v EU in prinesel negativno gospodarsko rast.

Stopimo skupaj in jasno sporočimo Evropski Komisiji, da naša prihodnost ni naprodaj. Recimo NE trgovanju s prihodnostjo!


Naši glasovi so naša moč!Ključne besede:
trgovinski sporazum, TTIP, CETA, varovanje zdravja, zakonodaja,

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.