Aktualne novice

Virus, zaradi katerega postanete neumni!

dodano: 6.1.2015

novice dec/jan 2015 SZZČN

Zveni kot še ena medijska potegavščina, kajne? Le da tokrat za to novico stoji resna ustanova, kot je Johns Hopkins School of Medicine, objavili pa so jo tudi v znanem britanskem časniku The Independent.

Kot poročajo, so znanstveniki odkrili, da je skoraj polovica prebivalstva okužena z virusom, ki naj bi onemogočal nekatere možganske funkcije. Našli so ga pri 45 % testiranih oseb. Virus, ki so ga poimenovali klorovirus ATCV-1, vpliva na gene, ki upravljajo aktiviranje različnih kognitivnih funkcij. 

Sodeč po povzetku študije deluje virus na izražanje genov, ki so povezani s prožnostjo sinaps, z učenjem, oblikovanjem spomina in imunskim odzivom na izpostavljenost virusu.
Kot poroča časnik The Independent: „Tisti, pri katerih so ugotovili prisotnost navedenega virusa, so imeli slabše rezultate na testih, s katerimi so merili hitrost in zanesljivost vizualnega procesiranja. Imeli so tudi slabše rezultate na testih, s katerimi so merili pozornost.“ To dobesedno pomeni, da znanstveniki trdijo, da lahko zaradi takšnega virusa postanete neumni.

Če torej vsak dan znova ugotavljate, da se v vašem podjetju, občini ali okolju, ki nas obkroža, vse več stvari odvija po načelu „adijo, pamet“, je lahko vse to zaradi pandemije klorovirusa ATCV-1. Zdaj je verjetno na vrsti farmacija, ki nam bo ponudila cepljenje proti neumnosti.

Vir: http://www.independent.co.ukKljučne besede:
virus, klorovirus ATCV-1, možgani, pandemija

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.