Aktualne novice

Imamo preveč ali premalo izbire?

dodano: 3.3.2015

Sanja Lončar, urednica (uvodnik marčevskih novic SZZČN 2015)

Živimo v svetu hiperprodukcije na vseh področjih. V današnjem času smo preplavljeni z informacijami, pa je med njimi vse težje najti resnico. Izdelkov ni bilo nikoli več – pa jih vse manj resnično zadovoljuje naše potrebe. 

Podobno je tudi pri zdravilih. Na tem planetu še ni bilo generacije, ki bi imela na razpolago tisoče in tisoče pripravkov. Ni videti, da bi zdravje ljudi odražalo to obilje. 
Kako pa je z rastlinskimi pripravki, ki jih imamo na razpolago? Ali so zares učinkoviti, varni in dovolj močni, da si z njimi pomagamo? Na to vprašanje ni mogoče odgovoriti zgolj z da ali ne. 

Rastline v sebi skrivajo veliko več moči, kot se jih povprečnih človek zaveda. In te moči so še vedno na razpolago, če k temu pristopamo s pravilnim odnosom in z dovolj informacijami. 

Tako kot na vsakem področju tudi na tem na vseh straneh najdemo pasti. Ne cena, ne oblika, ne certifikat niso garancija, da se bomo zares dobro odločili. Pa smo zato nemočni? 

Sploh ne. Če odmislimo ves hrup „propagandne mašinerije“, psihoze strahu in nenehnega vzbujanja skrbi v ljudeh, ugotovimo, da vse skupaj sploh ni tako zapleteno, kot se zdi. Le nekaj časa in posvečenosti potrebujemo, pa bomo v kupih blata našli tudi zlato. 

Kdor išče, ta najde! Le vedeti je treba, kaj iščemo.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.