Aktualne novice

Imamo preveč ali premalo izbire?

dodano: 3.3.2015

Sanja Lončar, urednica (uvodnik marčevskih novic SZZČN 2015)

Živimo v svetu hiperprodukcije na vseh področjih. V današnjem času smo preplavljeni z informacijami, pa je med njimi vse težje najti resnico. Izdelkov ni bilo nikoli več – pa jih vse manj resnično zadovoljuje naše potrebe. 

Podobno je tudi pri zdravilih. Na tem planetu še ni bilo generacije, ki bi imela na razpolago tisoče in tisoče pripravkov. Ni videti, da bi zdravje ljudi odražalo to obilje. 
Kako pa je z rastlinskimi pripravki, ki jih imamo na razpolago? Ali so zares učinkoviti, varni in dovolj močni, da si z njimi pomagamo? Na to vprašanje ni mogoče odgovoriti zgolj z da ali ne. 

Rastline v sebi skrivajo veliko več moči, kot se jih povprečnih človek zaveda. In te moči so še vedno na razpolago, če k temu pristopamo s pravilnim odnosom in z dovolj informacijami. 

Tako kot na vsakem področju tudi na tem na vseh straneh najdemo pasti. Ne cena, ne oblika, ne certifikat niso garancija, da se bomo zares dobro odločili. Pa smo zato nemočni? 

Sploh ne. Če odmislimo ves hrup „propagandne mašinerije“, psihoze strahu in nenehnega vzbujanja skrbi v ljudeh, ugotovimo, da vse skupaj sploh ni tako zapleteno, kot se zdi. Le nekaj časa in posvečenosti potrebujemo, pa bomo v kupih blata našli tudi zlato. 

Kdor išče, ta najde! Le vedeti je treba, kaj iščemo.

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: