Aktualne novice

Kako lahko povečamo moči pripravkov?

dodano: 23.3.2015

Sanja Lončar (marčevske novice SZZČN 2015)

Mnogi imajo še vedno občutek, da so zeliščarji prijazni dedki in babice, ki v svojih brunaricah sušijo zelišča – sodobna farmacija pa so doktorji znanosti v belih haljah in ultra sodobnih laboratorijih. 

Te predstave so v marsičem zgrešene. Tudi proizvajalci naravnih preparatov zaposlujejo zelo veliko znanstvenikov in premorejo sodobno tehnologijo. Včasih uporabljajo celo veliko bolj prefinjeno opremo, kot jo najdemo v farmacevtskih podjetjih! Razlika je predvsem v tem, kakšne cilje si zastavljajo.

Če poenostavimo, bi lahko rekli, da se fitoterapevtski proizvajalci ne osredotočajo na to, da bi se „igrali Boga“ in ustvarjali nove (patentirane) rastline ali njihove ponarejene izolirane snovi. Namesto tega se usmerjajo predvsem v razumevanje obstoječih „remek del“ narave in iskanje načinov, da te čim bolj ohranijo. Ker se zavedajo pomena energije rastlin, pri svojem delu ne preštevajo zgolj snovi, temveč poskušajo meriti, spremljati in ohranjati tudi pravilno kristalizacijo, energijski potencial, informacijo rastlin, ...

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.