Aktualne novice

Kako lahko povečamo moči pripravkov?

dodano: 23.3.2015

Sanja Lončar (marčevske novice SZZČN 2015)

Mnogi imajo še vedno občutek, da so zeliščarji prijazni dedki in babice, ki v svojih brunaricah sušijo zelišča – sodobna farmacija pa so doktorji znanosti v belih haljah in ultra sodobnih laboratorijih. 

Te predstave so v marsičem zgrešene. Tudi proizvajalci naravnih preparatov zaposlujejo zelo veliko znanstvenikov in premorejo sodobno tehnologijo. Včasih uporabljajo celo veliko bolj prefinjeno opremo, kot jo najdemo v farmacevtskih podjetjih! Razlika je predvsem v tem, kakšne cilje si zastavljajo.

Če poenostavimo, bi lahko rekli, da se fitoterapevtski proizvajalci ne osredotočajo na to, da bi se „igrali Boga“ in ustvarjali nove (patentirane) rastline ali njihove ponarejene izolirane snovi. Namesto tega se usmerjajo predvsem v razumevanje obstoječih „remek del“ narave in iskanje načinov, da te čim bolj ohranijo. Ker se zavedajo pomena energije rastlin, pri svojem delu ne preštevajo zgolj snovi, temveč poskušajo meriti, spremljati in ohranjati tudi pravilno kristalizacijo, energijski potencial, informacijo rastlin, ...

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: