Aktualne novice

Kaj se dogaja z zdravjem naših otrok?

dodano: 3.4.2015

Sanja Lončar, urednica (uvodnik aprilskih novic SZZČN 2015)

Današnja generacija srednjih let se nahaja med dvema ognjema. S svojim časom in denarjem kompenzira vse, kar je izginilo iz „pravic“ zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja njihovih staršev. Po drugi strani pa na tovrstno pomoč računajo tudi njihovi otroci in vnuki. 

Kar zadeva najmlajše, je videti, da postajajo težave iz leta v leto vse večje. Slovenija ima več debelih otrok od Amerike. Med rekorderji smo tudi po porabi antibiotikov. Naši otroci so neprespani, pogosto bolni, ..., pa tudi učenje jim gre vse težje od rok. 

Kakšno prihodnost lahko pričakujemo? Mnogi znanstveniki svarijo, da bodo generacije današnjih otrok živele krajše življenje od svojih staršev. Njihovo zdravje že v zgodnjih letih načenjajo hude degenerativne bolezni, ki terjajo uporabo zdravil, ki obremenjujejo tudi druge organe. Včasih je bil diabetes težava starejših, danes pa imamo vse več otrok s to boleznijo. Podobno velja tudi za alergije, revmatoidni artritis, celiakijo, psihične težave, raka, levkemijo in, verjeli ali ne, tudi za težave s holesterolom, z ožiljem, želodcem itd.
Namesto obupa svetujemo, da vsi skupaj čim prej zavihamo rokave in poskušamo narediti spremembe v smeri boljšega zdravja naših otrok. Veliko se da narediti in vsaj pri otrocih bodo rezultati hitro vidni. 

Kar bomo sejali, bomo tudi želi. Ključne besede:
otroci, zdravje, alergije

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: