Aktualne novice

Kaj se dogaja z zdravjem naših otrok?

dodano: 3.4.2015

Sanja Lončar, urednica (uvodnik aprilskih novic SZZČN 2015)

Današnja generacija srednjih let se nahaja med dvema ognjema. S svojim časom in denarjem kompenzira vse, kar je izginilo iz „pravic“ zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja njihovih staršev. Po drugi strani pa na tovrstno pomoč računajo tudi njihovi otroci in vnuki. 

Kar zadeva najmlajše, je videti, da postajajo težave iz leta v leto vse večje. Slovenija ima več debelih otrok od Amerike. Med rekorderji smo tudi po porabi antibiotikov. Naši otroci so neprespani, pogosto bolni, ..., pa tudi učenje jim gre vse težje od rok. 

Kakšno prihodnost lahko pričakujemo? Mnogi znanstveniki svarijo, da bodo generacije današnjih otrok živele krajše življenje od svojih staršev. Njihovo zdravje že v zgodnjih letih načenjajo hude degenerativne bolezni, ki terjajo uporabo zdravil, ki obremenjujejo tudi druge organe. Včasih je bil diabetes težava starejših, danes pa imamo vse več otrok s to boleznijo. Podobno velja tudi za alergije, revmatoidni artritis, celiakijo, psihične težave, raka, levkemijo in, verjeli ali ne, tudi za težave s holesterolom, z ožiljem, želodcem itd.
Namesto obupa svetujemo, da vsi skupaj čim prej zavihamo rokave in poskušamo narediti spremembe v smeri boljšega zdravja naših otrok. Veliko se da narediti in vsaj pri otrocih bodo rezultati hitro vidni. 

Kar bomo sejali, bomo tudi želi. Ključne besede:
otroci, zdravje, alergije

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.