Aktualne novice

Cvetite ali usihate?

dodano: 28.2.2008

Sanja Lončar (uvodnik marčevskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Spomlad trka na vrata. Lansko leto smo se čudili, kako je vse začelo cveteti in brsteti mesec dni prej. Zdaj smo se na ta vidik klimatskih sprememb že nekako navadili. Še en dokaz, kako nenormalno hitro postane normalno.
Laži, ki nam jih velikokrat ponovijo, dobijo status resnice. Nenormalni pojavi pa postanejo normalni če se začnejo redno ponavljati.
Pred nami je spomladansko enakonočje in uradni začetek spomladi in novega kroga vegetacije.
Veselje, ki ga začutimo, ko zagledamo rožice ki že cvetijo in nabrekle popke dreves, nam pokvari le dejstvo, da se sami pogosto ne čutimo tako kot da bomo vsak hip zacveteli.
Tako kot delamo finančne bilance, v marcu ponavadi vidimo tudi bilanco lastnega stanja.
Koliko prehladov ste našteli to zimo? Koliko slabe hrane ste zaužili od decembra do danes? Ali so vas podražitve hrane spodbudile k premisleku, katera živila so sploh vredna vašega denarja?Koliko virusov in otroških bolezni je naštel vaš otrok ali vnuček?
Kakšna je vaša finančna bilanca? Ali ste se uspeli izogniti vabljivim krajam denarja v obliki razprodaj in ugodnih posojil?
Če niste zadovoljni s ugotovljenim stanjem, je čas da zavihate rokave in pospravite s tistim, kar vam jemlje zdravje, denar in energijo.
Marčevsko številko zato namenjamo težavam, ki jih ponavadi za sabo pusti zima in predlogom kako čim prej napolniti baterije na naraven način. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.