Aktualne novice

Kaj bodo jedli naši otroci?

dodano: 18.4.2015

aprilske novice SZZČN 2015

Ali si upate ugibati, kakšen bo svet čez deset let? Ali bomo tropska dežela, kjer nas bo dež, tako kot lani, pral in namakal večji del leta? Ali nas čakajo suše? Kaj če sprožanje metana ali kakšen izbruh vulkanov ustvari še kaj bolj radikalnega? Ali bomo znali preživeti tudi v pogojih, ki si jih v tem trenutku sploh ne znamo predstavljati?
Ekoci je na pravkar zaključenem sejmu Altermed povabil na razmišljanje o vplivih podnebnih sprememb na našo prihodnost. 

Ni dvoma, da so spremembe, ki smo jim priča, delo človeka. Vladniki in nevladniki pa si niso enotni v tem, ali jih tako imenovani geoinženiring pospešuje ali poskuša obvladovati. Veliko vprašanj, ki zadevajo dogajanje nad našimi glavami in vpliv na vreme, ostaja brez odgovora. 

V imenu projekta Skupaj za zdravje človeka in narave pa smo predlagali, da se lotimo vsaj tistega, kar imamo na dosegu roke – analize stanja v tleh in vodi. Zanima nas predvsem, kako je z aluminijem, barijem in drugimi obremenilnimi snovmi v prsti, v kateri pričakujemo, da bodo rasle naše rastline.
 
Drugi nujni ukrep bo okrepiti naše avtohtone rastline, da se čim prej pripravijo na „nepredvidljivo“. Če združimo moči, lahko okrepimo svoje rastline, ali se naučimo kako zemljo sproti razstrupljati. Eno in drugo bo nujno, če ne želimo biti odvisni od gensko spremenjenih semen odpornih na aluminij, ki jih je Monsanto že patentiral.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.