Aktualne novice

Kaj bodo jedli naši otroci?

dodano: 18.4.2015

aprilske novice SZZČN 2015

Ali si upate ugibati, kakšen bo svet čez deset let? Ali bomo tropska dežela, kjer nas bo dež, tako kot lani, pral in namakal večji del leta? Ali nas čakajo suše? Kaj če sprožanje metana ali kakšen izbruh vulkanov ustvari še kaj bolj radikalnega? Ali bomo znali preživeti tudi v pogojih, ki si jih v tem trenutku sploh ne znamo predstavljati?
Ekoci je na pravkar zaključenem sejmu Altermed povabil na razmišljanje o vplivih podnebnih sprememb na našo prihodnost. 

Ni dvoma, da so spremembe, ki smo jim priča, delo človeka. Vladniki in nevladniki pa si niso enotni v tem, ali jih tako imenovani geoinženiring pospešuje ali poskuša obvladovati. Veliko vprašanj, ki zadevajo dogajanje nad našimi glavami in vpliv na vreme, ostaja brez odgovora. 

V imenu projekta Skupaj za zdravje človeka in narave pa smo predlagali, da se lotimo vsaj tistega, kar imamo na dosegu roke – analize stanja v tleh in vodi. Zanima nas predvsem, kako je z aluminijem, barijem in drugimi obremenilnimi snovmi v prsti, v kateri pričakujemo, da bodo rasle naše rastline.
 
Drugi nujni ukrep bo okrepiti naše avtohtone rastline, da se čim prej pripravijo na „nepredvidljivo“. Če združimo moči, lahko okrepimo svoje rastline, ali se naučimo kako zemljo sproti razstrupljati. Eno in drugo bo nujno, če ne želimo biti odvisni od gensko spremenjenih semen odpornih na aluminij, ki jih je Monsanto že patentiral.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: