Aktualne novice

Spolnost. Še pomnite?

dodano: 4.5.2015

Sanja Lončar, urednica (uvodnik majskih novic SZZČN 2015)

Večina sodobnega ukvarjanja s spolnostjo se vrti okrog številk. Koliko je dolg, širok, koliko je globoka, koliko minut naj traja spolni odnos, kolikokrat je normalno, s kom je normalno, koliko časa traja orgazem, kako doseči ali preprečiti zanositev itd.

Človek dobi vtis, da so v življenju najpomembnejše številke, ki določajo, ali smo nad ali pod mejo normale. Strokovnjaki nas bodo na osnovi teh številk celo zdravili ali tolažili. 
Nič zato, da se številke spreminjajo hitreje kot moderne dolžine ženskih kril. 

Kaj pa vsebina? O čem sploh govorimo? Kaj nam spolnost predstavlja? Kaj z njo dosežemo, odkrivamo, ... 

Navidezno odprta družba, kjer ni medija, v katerem ni golih riti in prsi, obmolkne, ko se je treba dotakniti bistva. Še na naših seminarjih so najkrajši debatni krogi takrat, ko se dotaknemo spolnosti. 

Občutek imamo, da je spolnost še eden izmed pojmov, kjer smo spregledali izvorni pomen. Navidezna demokracija nam kot znak odprtosti duha predstavlja sprejemanje istospolnih posvojitev otrok, rave zabav in drugih oblik „svoboščin posameznika“. Morda pa so vse te oblike iskanja zadovoljitev le posledica tega, da dejansko ne vemo, kaj v resnici iščemo?

Kot na mnogih področjih, bo tudi na tem treba stopiti nazaj k sebi in v sebi poiskati odgovore na svoje resnične potrebe.Ključne besede:
spolnost

 

Sorodne novice:

0<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.