Aktualne novice

Spolnost. Še pomnite?

dodano: 4.5.2015

Sanja Lončar, urednica (uvodnik majskih novic SZZČN 2015)

Večina sodobnega ukvarjanja s spolnostjo se vrti okrog številk. Koliko je dolg, širok, koliko je globoka, koliko minut naj traja spolni odnos, kolikokrat je normalno, s kom je normalno, koliko časa traja orgazem, kako doseči ali preprečiti zanositev itd.

Človek dobi vtis, da so v življenju najpomembnejše številke, ki določajo, ali smo nad ali pod mejo normale. Strokovnjaki nas bodo na osnovi teh številk celo zdravili ali tolažili. 
Nič zato, da se številke spreminjajo hitreje kot moderne dolžine ženskih kril. 

Kaj pa vsebina? O čem sploh govorimo? Kaj nam spolnost predstavlja? Kaj z njo dosežemo, odkrivamo, ... 

Navidezno odprta družba, kjer ni medija, v katerem ni golih riti in prsi, obmolkne, ko se je treba dotakniti bistva. Še na naših seminarjih so najkrajši debatni krogi takrat, ko se dotaknemo spolnosti. 

Občutek imamo, da je spolnost še eden izmed pojmov, kjer smo spregledali izvorni pomen. Navidezna demokracija nam kot znak odprtosti duha predstavlja sprejemanje istospolnih posvojitev otrok, rave zabav in drugih oblik „svoboščin posameznika“. Morda pa so vse te oblike iskanja zadovoljitev le posledica tega, da dejansko ne vemo, kaj v resnici iščemo?

Kot na mnogih področjih, bo tudi na tem treba stopiti nazaj k sebi in v sebi poiskati odgovore na svoje resnične potrebe.Ključne besede:
spolnost

 

Sorodne novice:

0<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: