Aktualne novice

Čas je za zobe

dodano: 1.6.2015

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novic junij/julij SZZČN 2015)

Vajeni smo, da na zobe gledamo kot na nekaj, kar je ločeno od telesa. Dokler ne zabolijo, jim praviloma ne posvečamo velike pozornosti. Na zobozdravnike pogosto gledamo kot na vulkanizerje, h katerim se zapeljemo takrat, ko imamo preluknjano pnevmatiko, nato pa pričakujemo, da jo bodo na hitro zakrpali. 

Hkrati z zavedanjem, da v našem sistemu zdravstvenega zavarovanja marsikaj ni, kot bi moralo biti – vsaj glede na višino prispevkov, ki jih plačujemo – se je začelo spreminjati tudi razmišljanje o zobozdravstvenih storitvah. 

Vsakdo, ki se je odločil, da svoje zdravje vzame v svoje roke, sčasoma dojame, da ima zdravje ust veliko skupnega z zdravjem celotnega telesa. Napačno napolnjen mrtev zob ali obremenjenost z amalgami lahko povzroči težave s ščitnico, živčevjem, srcem ali z uravnavanjem ravni sladkorja v krvi, povzroči pa lahko tudi vnetje sklepov. Še več, vse več ljudi ugotavlja, da so po urejanju težav z zobmi obenem odpravili še številne druge težave, ki jih sploh niso povezovali z zobmi. 

Če ne zaradi drugega se pripravljenost, da se poglobimo v to problematiko, poveča v hipu, ko dojamemo, da je večina storitev, ki jih pokriva zavarovalnica, daleč od tega kar bi potrebovali, tiste ki jih zavarovalnica označuje kot nadstandard, pa moramo plačati iz svojega žepa. 

Tako kot na številnih drugih področjih, ki smo se jih lotili, ugotavljamo, da je tudi na tem področju vse polno nevarnih čeri, poleg tega bi nam prišlo prav nekaj več informacij in celostnega pogleda. Že ko so nastajale te novice, smo tudi sami dojeli, da se nam hkrati z vsakim odgovorom odpre deset novih vprašanj. Zato smo se odločili, da to temo podrobno obdelamo tudi v enem od naslednjih priročnikov Preverjene naravne rešitve. Ključne besede:
zobje, zobozdravnik, popravilo, zdravljenje

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.