Aktualne novice

Brez zdravih zob ni zdravega telesa

dodano: 9.6.2015

Adriana Dolinar (novice junij/julij SZZČN 2015)

Ali ste vedeli, da tam, kjer na zdravje gledajo bolj celostno kot pri nas, ne zdravijo revmatizma, dokler ne odpravijo morebitnih težav z zobmi? Prav težave z zobmi namreč utegnejo biti povod za nastanek ali poslabšanje revmatizma, vnetja srčne zaklopke, vnetja žil, kroničnih vnetij, diabetesa … Preberite, kako lahko težave z zobmi vplivajo na zdravje.

Tradicionalna kitajska medicina že več tisočletij ve, da imamo tudi na zobeh, podobno kot na dlaneh, stopalih, ušesih, očeh in jeziku, akupunkturna območja. Posamezni zobje so namreč prek meridijanov povezani z nekaterimi telesnimi organi in tkivi.

Predstavljate si, da so meridijani kot električna napeljava v hiši, ki dostavlja električno energijo žarnicam, grelniku vode, peči, hladilniku … Kadar v napeljavi pride do kratkega stika ali preobremenitve, se pretok električne energije po napeljavi ustavi. Žarnice v hiši ugasnejo, hladilnik, peč in druge električne naprave pa ne delujejo več. Podobno kot kratek stik v električni napeljavi, ki povzroči izpad elektrike v vsej hiši, utegnejo tudi težave z zobmi povzročiti motnjo v pretoku življenjske energije po meridijanih in ošibiti delovanje organov, s katerimi so povezani. Tudi težave z drugimi telesnimi organi lahko vplivajo na večjo občutljivost in šibkost zob, s katerimi so povezani.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: