Aktualne novice

Brez zdravih zob ni zdravega telesa

dodano: 9.6.2015

Adriana Dolinar (novice junij/julij SZZČN 2015)

Ali ste vedeli, da tam, kjer na zdravje gledajo bolj celostno kot pri nas, ne zdravijo revmatizma, dokler ne odpravijo morebitnih težav z zobmi? Prav težave z zobmi namreč utegnejo biti povod za nastanek ali poslabšanje revmatizma, vnetja srčne zaklopke, vnetja žil, kroničnih vnetij, diabetesa … Preberite, kako lahko težave z zobmi vplivajo na zdravje.

Tradicionalna kitajska medicina že več tisočletij ve, da imamo tudi na zobeh, podobno kot na dlaneh, stopalih, ušesih, očeh in jeziku, akupunkturna območja. Posamezni zobje so namreč prek meridijanov povezani z nekaterimi telesnimi organi in tkivi.

Predstavljate si, da so meridijani kot električna napeljava v hiši, ki dostavlja električno energijo žarnicam, grelniku vode, peči, hladilniku … Kadar v napeljavi pride do kratkega stika ali preobremenitve, se pretok električne energije po napeljavi ustavi. Žarnice v hiši ugasnejo, hladilnik, peč in druge električne naprave pa ne delujejo več. Podobno kot kratek stik v električni napeljavi, ki povzroči izpad elektrike v vsej hiši, utegnejo tudi težave z zobmi povzročiti motnjo v pretoku življenjske energije po meridijanih in ošibiti delovanje organov, s katerimi so povezani. Tudi težave z drugimi telesnimi organi lahko vplivajo na večjo občutljivost in šibkost zob, s katerimi so povezani.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.