Aktualne novice

Preverjene naravne rešitve »v živo« na žurVest dogodkih

dodano: 11.6.2015

Bolj ko spoznavamo pasti različnih »rešitev«, ki se nam ponujajo, bolj smo prepričani, da je edina varna in učinkovita pot tista, ko se reševanja lastnih težav lotimo sami. 
Navidezno daljša pot nas bo do cilja pripeljala prej, zanjo bomo odšteli manj denarja, rešitve pa bodo trajne.

ŽurVest je serija dogodkov, namenjena vsem, ki ste pripravljeni vzeti svoje zdravje v svoje roke in raziskati moči, ki se skrivajo v slehernem izmed nas.

Lokacija: na Belajevi domačiji na Krasu (v Kačičah, samo pet minut vožnje od AC-izvoza Divača, v bližini Parka Škocjanske jame).

Dogodke, ki si bodo sledili od 20. junija, pa vse do 12. septembra si preberite v nadaljevanju, bolj podrobno pa je posamezen dogodek opisan v koledarju dogodkov: tukaj (med dogodki označeni s kompasom)

DOGODKI:

1. Otvoritveni žurVest  na temo „Kako zdravijo rastline?“ (20. junij, od 10. do 19. ure in 21. junij, od 10. do 18. ure)
Poglobljen holistični seminar o tem, kako in s čim rastline zdravijo in kako od njih dobiti največ, bo popotnica za vse ostale dogodke, ki se bodo nanašali na posamezne težave. 
Otvoritveni seminar bo vodila Sanja Lončar, ob strokovni pomoči dr. Petre Ratajc.

ŽurVest-e bo vodila Adriana Dolinar s sodelavci projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, v sodelovanju z Andrejko Cerkvenik z Belajeve domačije.

2. Četrtkov večerni žurVest na temo holesterola (25. junij, od 17. do 21. ure) 
Vabljeni vsi, ki vas zanima:
drugačen pogled na holesterol,                                                                        
zakaj lahko diete proti nasičenim maščobam in holesterolu na dolgi rok še bolj poškodujejo ožilje, zaradi česar nas lahko doleti srčni infarkt ali možganska kap, zakaj ocvirki, maslo… ne dvigujejo slabega holesterola, kot smo dolgo verjeli, kako so lahko slabo psihično počutje, depresija, motnje spomina, avtizem, znaki Alzheimerjeve bolezni, nagnjenost k samomorom… povezani s primanjkljajem holesterola, 
kakšen je lahko naraven in celosten pristop k uravnavanju holesterola in ohranjanju ožilja in kaj lahko sami storimo za to.

3. Sobotni žurVest na temo holesterola (27. junij, od 8.30. do 15. ure)
Po jutranjem prigrizku dobrodošlice se bomo podali na odkrivanje naravnih rešitev, ki se skrivajo v svetu zelišč, začimb, naravnih zdravil, prehranskih dopolnil, hrane ter raznih drugih prijemov, ki npr. pomagajo: 
uravnati holesterol,
zaščititi holesterol ter ožilje srca in možganov pred poškodbami zaradi prostih radikalov, vnetij in presežka glukoze itd. 

4. Četrtkov večerni žurVest na temo zgage in ostalih želodčnih težav (9. julij, od 17. do 21. ure)
Vabljeni vsi, ki vas zanima:
drugačen, pogosto spregledan pogled na zgago, Helicobacter p. in ostale želodčne težave, 
zakaj v večini primerov ni potrebno zniževanje želodčne kisline, mi pa jo vseeno znižujemo, kako so težave z želodcem povezane z vse večjim padcem odpornosti in posledično vse večjo dovzetnostjo za parazitne in mikrobne okužbe ter za številne druge težave, 
kakšen je lahko naraven in celosten pristop za odpravljanje težav z želodcem. 

5. Sobotni žurVest na temo zgage in ostalih želodčnih težav (11. julij, od 8.30 do 15. ure)
Po jutranjem prigrizku dobrodošlice se bomo podali na odkrivanje naravnih rešitev, ki se skrivajo v svetu zelišč, začimb, naravnih zdravil, prehranskih dopolnil, hrane ter raznih drugih prijemov, s katerimi si lahko: 
pomagamo pri ugotavljanju, ali imamo težave s preveč ali premalo želodčne kisline,
pomagamo različne želodčne težave odpravljati sami... 

6. Četrtkov večerni žurVest na temo kandide (23. julij, od 17. do 21. ure)
Vabljeni vsi, ki vas zanima:
obseg pogosto spregledanih neslutenih razsežnosti težav s kandido, 
kako lahko glivica, ki normalno prebiva v črevesju, »sleče prijazno obliko« in se prelevi v »ogrožujoč mikrob«, ki pustoši v in po telesu, 
kako so lahko osteoporoza, težave s prebavo, težave s kožo, kronični prehladi, motnje počutja… povezani s kandido,kakšen je lahko naraven in celosten pristop za obvladovanje kandide, preden ona obvlada nas…

7. Sobotni žurVest na temo kandide (25. julij, od 8.30 do 15. ure)
Po jutranjem prigrizku dobrodošlice se bomo podali na odkrivanje naravnih rešitev, ki se skrivajo v svetu zelišč, začimb, naravnih zdravil, prehranskih dopolnil, hrane ter raznih drugih prijemov, s katerimi: 
lahko preprečimo razmah kandide in jo obvladamo, preden ona obvlada nas, 
lahko ponovno ukrotimo prekomerno razbohoteno kandido v ali na telesu.

8. Četrtkov večerni žurVest na temo mikrobov, brez katerih ni telesnega in psihičnega zdravja (6. avgust, od 17. do 21. ure)
Vabljeni vsi, ki vas zanima:
pogosto spregledan pomen črevesnih mikrobov, ki jih je številčno desetkrat več kot vseh naših telesnih celic,
obseg neslutenih razsežnosti težav, ki lahko nastanejo iz porušene črevesne flore, mednje npr. spadajo imunska pomanjkljivost, kronična vnetja, divjanje kandide, diabetes, motnje počutja, vključno s hiperaktivnostjo, avtizmom itd., pri čemer pa - POZOR - sploh ni nujno, da boste ob njih občutili tudi prebavne motnje!
kakšen je lahko naraven in celosten pristop za vzpostavitev funkcionalne črevesne flore…

9. Sobotni žurVest na temo mikrobov, brez katerih ni telesnega in psihičnega zdravja (8. avgust, od 8.30 do 15. ure)
Po jutranjem prigrizku dobrodošlice se bomo podali na odkrivanje naravnih rešitev, ki se skrivajo v svetu zelišč, začimb, naravnih zdravil, prehranskih dopolnil, hrane ter raznih drugih prijemov, s katerimi lahko: 
preprečimo poškodbe črevesne flore,
zavremo rast patogenih mikrobov, pa tudi parazitov in preprečimo poškodbe črevesne sluznice, 
črevesno floro ponovno okrepimo in s tem utrdimo pomemben temelj telesnega in psihičnega zdravja…

10. Četrtkov večerni žurVest na temo zdravja otrok (10. september, od 17. do 21. ure)
Vabljeni vsi, ki vas zanima:
zakaj je zdravstveno stanje otrok vse slabše,zakaj so naši otroci vse manj odporni, zakaj smo po debelosti otrok celo pred Američani, 
zakaj je vse več otrok z motnjami počutja, koncentracije, spomina, zakaj narašča avtizem…,kakšen je lahko naraven in celosten pristop za vzpostavitev trdnega zdravja otrok od spočetja naprej…

11. Sobotni žurVest na temo zdravja otrok (12. september, od 8.30 do 15. ure)
Po jutranjem prigrizku dobrodošlice se bomo podali na odkrivanje naravnih rešitev, ki se skrivajo v svetu zelišč, začimb, naravnih zdravil, prehranskih dopolnil, hrane ter raznih drugih prijemov, s katerimi lahko: 
okrepimo črevesno floro otrok, 
otroku pomagamo očistimo telo,
otroku okrepimo imunski sistem,
v kali zatremo nekatere najpogostejše težave otrok z dihali, ušesi…, da preprečimo nepotrebno jemanje antibiotikov itd. 

Prijave: Zaradi predhodnih priprav se je potrebno prijaviti najkasneje 4 dni pred dogodkom. Za prijave in dodatne informacije lahko pišete na e-naslov: info@belajevi.si ali pokličete na tel. št. +386 41 697 737 (Andrejka Cerkvenik), vsak delovnik od 14. do 17. ure. 

Vabljeni! << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.