Aktualne novice

Vabljeni k dobrim zgodbam

dodano: 19.8.2015

Ekovodič - novice avgust/september SZZČN 2015

V Sloveniji že obstajajo številne pozitivne zgodbe, ki zaradi splošnega mazohističnega uživanja v medijskih aferah nikakor ne dobijo dovolj prostora, zaradi česar so širši javnosti neznane. Skupno jim je, da so mali ljudje naredili velike premike – zase in za svoje okolje. Marsikatera od teh iniciativ bo v prihodnosti zagotovo prerasla v širše gibanje, tako da se jih bomo čez dvajset let spominjali kot ključnih prvih korakov na poti v boljšo prihodnost. 

V okviru Zmenka za Slovenijo je nastala tudi pobuda, da bi dobre zgodbe zbirali še bolj sistematično ter jih v sodelovanju z mediji, s spletnimi portali in z različnimi organizacijami posredovali naprej. Več o dogodku, ki je že v pripravi, bomo objavili v tedenskih e-novicah in na spletu. 

Na srečanju je nastal tudi predlog, da bi dobre ponudbe, iniciative in dosežke tudi mapirali, tako da bodo dostopni na enem mestu. Tako bosta prenos dobrih praks in mreženje vseh, ki želijo sodelovati, potekala še lažje. Ključne besede:
sodelovanje, dobre zgodbe

 

Sorodne novice:

0<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.