Aktualne novice

Novi šolski vrtovi – tokrat s podporo EU

dodano: 26.8.2015

Ekovodič - novice avgust/september SZZČN 2015

Letos so lahko šole, ki sodelujejo v Shemi šolskega sadja in zelenjave EU, otrokom ponudile tudi dejavnosti, prek katerih naj bi bolj poglobljeno spoznavali pomen uživanja zdravih živil. Ena od dejavnosti, ki poteka tudi v Sloveniji (zanjo je odgovorno Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS), je spodbujanje oblikovanja šolskih vrtov. Za izvedbo projektne naloge je bil izbran Inštitut za trajnostni razvoj, ki ima bogate izkušnje z vodenjem programa Šolski ekovrtovi. Maja in junija so 60 slovenskim šolam ponudili strokovno pomoč pri postavitvi ali vzdrževanju šolskega vrta ter jih opremili z orodjem, s semeni in z drugim materialom. Delo je bilo izredno zahtevno, vendar so ga z odlično ekipo uspešno opravili ter si obenem pridobili nove dragocene izkušnje. Številni otroci se veselijo novih gredic in rastlin, ki jim bodo omogočile resnične vrtnarske dogodivščine. Ključne besede:
šolski ekovrt, vrtnarjenje

 

Sorodne novice:

0,0390625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.