Aktualne novice

Ustanovitev platforme za ekološko kmetijstvo

dodano: 27.8.2015

Inštitut za trajnostni razvoj

Februarja 2015 je na pobudo ITR in več drugih nevladnih organizacij iz Delovne skupine za ekološko kmetijstvo Mreže Plan B za Slovenijo začela delovati Platforma za ekološko kmetijstvo (PEK). 

Namen PEK je oblikovati skupen glas deležnikov sektorja ekološkega kmetijstva v razmerju do vlade, politike in javnosti, saj ekokmetijski sektor doslej ni imel skupnega predstavnika. Poslanstvo PEK je oblikovanje, predstavljanje in zagovarjanje interesov trajnostnega razvoja sektorja ekološkega kmetijstva in hrane – za povečanje družbene blaginje ter za ohranjanje okolja in narave v Sloveniji. V PEK se je doslej vključila vrsta združenj ekoloških in biodinamičnih pridelovalcev ter nevladnih organizacij s področja ekološkega kmetijstva.

PEK je dal več pobud in pripomb na kmetijsko zakonodajo in programe, predstavniki PEK pa so se maja sešli tudi z vrhom kmetijskega ministrstva. 

PEK se je prvič javno predstavil 27. avgusta, na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, in sicer s posvetom, naslovljenim »Kako prebuditi potencial slovenskih kmetij za več lokalne ekološke hrane?« Ključne besede:
platforma, ekološko kmetijstvo, PEK

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.