Aktualne novice

Ustanovitev platforme za ekološko kmetijstvo

dodano: 27.8.2015

Inštitut za trajnostni razvoj

Februarja 2015 je na pobudo ITR in več drugih nevladnih organizacij iz Delovne skupine za ekološko kmetijstvo Mreže Plan B za Slovenijo začela delovati Platforma za ekološko kmetijstvo (PEK). 

Namen PEK je oblikovati skupen glas deležnikov sektorja ekološkega kmetijstva v razmerju do vlade, politike in javnosti, saj ekokmetijski sektor doslej ni imel skupnega predstavnika. Poslanstvo PEK je oblikovanje, predstavljanje in zagovarjanje interesov trajnostnega razvoja sektorja ekološkega kmetijstva in hrane – za povečanje družbene blaginje ter za ohranjanje okolja in narave v Sloveniji. V PEK se je doslej vključila vrsta združenj ekoloških in biodinamičnih pridelovalcev ter nevladnih organizacij s področja ekološkega kmetijstva.

PEK je dal več pobud in pripomb na kmetijsko zakonodajo in programe, predstavniki PEK pa so se maja sešli tudi z vrhom kmetijskega ministrstva. 

PEK se je prvič javno predstavil 27. avgusta, na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, in sicer s posvetom, naslovljenim »Kako prebuditi potencial slovenskih kmetij za več lokalne ekološke hrane?« Ključne besede:
platforma, ekološko kmetijstvo, PEK

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: