Aktualne novice

Kakšna je vaša »armatura«?

dodano: 29.10.2015

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novembrskih novic SZZČN 2015)

V sodobni družbi največji del pozornosti velja pročeljem. V politiki štejejo všečne dnevne poteze, v zasebnem življenju pa še simboli lepote, vitalnosti in uspeha, ki jih narekuje potrošniška družba. 

Ukvarjanje s tistim, na čemer vse skupaj sloni, je zamudno, dolgočasno in nepriljubljeno. Toda prav zanemarjanje teh vprašanj pripelje do tega, da se vse prej ali pozneje ustavi. 
Čemu tak uvod? Ker je popolnoma enako z našim telesom. 

Če bi več pozornosti namenjali temu, kar se dogaja pod površjem, se nam kosti ne bi topile in sklepi ne bi škripali, zobje se ne bi majali, naloženi kisli presnovki pa ne bi povzročali nenehnih bolečin.

Toda s tem se zelo malo ukvarjamo, če pa se že, praviloma zgolj skušamo ublažiti bolečino. Za vsako ceno? Četudi nas to utegne stati veliko več, kot smo pripravljeni plačati?

Tako naše osebne kot tudi družbene težave so praviloma sistemske narave. Tokrat smo se odločili več pozornosti nameniti telesni »armaturi«. Kaj lahko storimo, da bodo naše kosti in sklepi ter vse, kar jih podpira, kos svojim nalogam?

Verjemite, ukvarjanje s tem je nujnost, sicer tudi pročelje ne bo dolgo obstalo na svojem mestu. Ključne besede:
pročelje, telo, notranjost, bolečina, sklepi, kosti

 

Sorodne novice:

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.