Aktualne novice

Ali vaše telo diha – ali se duši?

dodano: 19.11.2015

novice november SZZČN 2015

Večina modnih oblačil je čedalje bolj oddaljena od narave. Našo kožo prekrivajo predvsem sintetične snovi, ki nas resda ščitijo pred dežjem in vetrom, vendar obenem zavirajo dihanje in normalno energijsko pretočnost telesa.

Samo tisti, ki so na lastni koži preizkusili, kako se izboljša počutje, če telo obdaja naraven, s kemikalijami neobremenjen in energijsko prevoden material, vedo, za kaj gre. Številni ljudje že poznajo odlike bambusa in organskega bombaža. Vse pogosteje se srečujemo tudi s konopljinimi vlakni. 

Pobuda ekološke civilne iniciative, da bi prav ob pomoči konoplje začeli odpirati nova delovna mesta in reševati tekstilno industrijo, že kaže prve rezultate. V tovarni Polzela so izdelali prve nogavice iz konopljinih vlaken. 

Iz industrijske konoplje je mogoče narediti kakih 40 tisoč izdelkov (pri tem nimamo v mislih konopljinih piškotkov, ki so poleti tako zelo razburjali medije). Gre za ekološko neoporečno surovino, ki bo obenem očistila prst ter povečala naše ekološke obdelovalne površine in surovinsko neodvisnost. Iz konoplje je mogoče pridobivati kakovostne beljakovine, gradbeni material, surovino za tkanine in vrvi, tkanine, olje …Ključne besede:
koža, oblačila, bombaž, kemikalije, konoplja, konopljina vlakna

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.