Aktualne novice

Dobra novica iz Rusije

dodano: 24.11.2015

novice november SZZČN 2015

Ne vemo, ali je bolj zanimivo to, kar počnejo Rusi – ali to, da naši mediji o tem tako malo pišejo. 

Da ne gre za »predvolilne poteze«, pač pa za dolgoročno strategijo, je razvidno že iz letnic. Rusija je namreč leta 2003 sprejela zakon, po katerem je vsak ruski državljan dobil pravico do brezplačnega posestva v velikosti 2,2 do 6,8 hektarja, ki po določenem času postane njegova zasebna lastnina. Vsako od teh posestev je mogoče uporabiti za pridelovanje vrtnin ali kot kraj za sprostitev, poleg tega zanj ni treba plačevati zemljiškega davka.

Zdaj, dvanajst let pozneje, pri številnih ruskih družinah opažajo nenavadne rezultate teh dejavnosti: tako rekoč vse vrtnine, ki jih potrebujejo, pridelajo same.

Da bi bolj poselili slabo poseljena ozemlja na vzhodu države, bodo v Rusiji z letom 2016 začeli izvajati soroden program, s katerim nameravajo v devetnajstih letih gostoto prebivalstva povečati z zdajšnjih 6 milijonov na 36 milijonov ljudi. 

Zveni, kot bi brali Anastazijo, mar ne? Kjer sta volja in odgovornost do zanamcev, se najde tudi pot. Dodaten dokaz za to je tudi stroga zakonodaja, ki so jo napovedali in končno tudi uresničili: prepoveduje namreč gensko spremenjene organizme – njihov vnos na ruska tla pa razume kot teroristično dejanje. (Tudi o tem vsi zahodni mediji raje molčijo.)

Očitno je mogoče svet nahraniti veliko preprosteje, kot nam to razlagajo velike korporacije. Rusija je prihodnost ljudstva postavila pred interese multinacionalk – multinacionalkam to zagotovo ne bo ugajalo … 

Razplet tega konflikta bomo verjetno doživeli. Upajmo, da ga bomo tudi preživeli.Ključne besede:
vrtnine, Rusija, posestvo

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.