Aktualne novice

Skrivnosti dvanajstih svetih noči

dodano: 15.12.2015

Nuša Hamler ((novice december/januar SZZČN 2015/2016)

Čeprav si dandanes predstavljamo, da zemlja konec decembra že globoko spi, je v tem obdobju polna življenja, v našem telesu pa potekajo številni vitalni procesi. Obdobje med božičem in svetih treh kraljev je namenjeno fizični in vitalni obnovi.

Značilnost in bistvo svetih noči, torej obdobja med 24. decembrom in 6. januarjem, pa je vsakonočno menjavanje, prelivanje, sestopanje in delovanje moči posameznih ozvezdij na zemeljsko površino, rastline, živali in človeka.

V času dvanajstih svetih noči so prisotne najmočnejše sile zodiaka, ki omogočajo preobrazbo in prilagajanje. V tem obdobju semena v zemlji prejmejo pulze, ki so pomembni za prihodnji razvoj rastlin. Tako poskrbimo tudi za rast zdravih rastlin in s tem za preživetje prihodnjih generacij.

Biodinamiki med 24. decembrom in 6. januarjem v zemljo zakopljemo semena svojih kulturnih rastlin, žit in vrtnin. Še preden nastopi zmrzal, izkopljemo primerno jamo, 24. decembra pa vanjo položimo steklene kozarce ali lončene posode s semeni. Vse skupaj pokrijemo s senom, slamo, z listjem ali pa z deskami in zemljo. Semena bomo vzeli iz zemlje 6. januarja. V tem obdobju, torej v času svetih noči, semena prejmejo pulze, ki so pomembni za prihodnji razvoj rastlin. Plodnost Zemlje usiha, dobra semena, ki so temelj našega preživetja in tudi preživetja naših otrok, pa je čedalje težje pridelati. 

Po vsej verjetnosti nam ta skrivnostni čas ni bil poslan naključno. Poskušajmo ga čim bolj doživljati – v mislih, z vsem čutenjem, in ga prek teh občutkov tudi udejanjiti. 

V dvanajstih svetih nočeh se nam ponuja priložnost, da znova vzpostavimo ravnovesje telesa in duha. Ta čas tudi nasploh omogoča napredovanja človekove duhovnosti, ob pomoči duhovnih zakonitosti pa deluje na materijo.Ključne besede:
božič, trije kralji, svete noči, biodinamika, semena, ravnovesje

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: