Aktualne novice

Skrivnosti dvanajstih svetih noči

dodano: 15.12.2015

Nuša Hamler ((novice december/januar SZZČN 2015/2016)

Čeprav si dandanes predstavljamo, da zemlja konec decembra že globoko spi, je v tem obdobju polna življenja, v našem telesu pa potekajo številni vitalni procesi. Obdobje med božičem in svetih treh kraljev je namenjeno fizični in vitalni obnovi.

Značilnost in bistvo svetih noči, torej obdobja med 24. decembrom in 6. januarjem, pa je vsakonočno menjavanje, prelivanje, sestopanje in delovanje moči posameznih ozvezdij na zemeljsko površino, rastline, živali in človeka.

V času dvanajstih svetih noči so prisotne najmočnejše sile zodiaka, ki omogočajo preobrazbo in prilagajanje. V tem obdobju semena v zemlji prejmejo pulze, ki so pomembni za prihodnji razvoj rastlin. Tako poskrbimo tudi za rast zdravih rastlin in s tem za preživetje prihodnjih generacij.

Biodinamiki med 24. decembrom in 6. januarjem v zemljo zakopljemo semena svojih kulturnih rastlin, žit in vrtnin. Še preden nastopi zmrzal, izkopljemo primerno jamo, 24. decembra pa vanjo položimo steklene kozarce ali lončene posode s semeni. Vse skupaj pokrijemo s senom, slamo, z listjem ali pa z deskami in zemljo. Semena bomo vzeli iz zemlje 6. januarja. V tem obdobju, torej v času svetih noči, semena prejmejo pulze, ki so pomembni za prihodnji razvoj rastlin. Plodnost Zemlje usiha, dobra semena, ki so temelj našega preživetja in tudi preživetja naših otrok, pa je čedalje težje pridelati. 

Po vsej verjetnosti nam ta skrivnostni čas ni bil poslan naključno. Poskušajmo ga čim bolj doživljati – v mislih, z vsem čutenjem, in ga prek teh občutkov tudi udejanjiti. 

V dvanajstih svetih nočeh se nam ponuja priložnost, da znova vzpostavimo ravnovesje telesa in duha. Ta čas tudi nasploh omogoča napredovanja človekove duhovnosti, ob pomoči duhovnih zakonitosti pa deluje na materijo.Ključne besede:
božič, trije kralji, svete noči, biodinamika, semena, ravnovesje

 

Sorodne novice:

3,222656E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.