Aktualne novice

Ustvarjalnost kot zdravilo ali … zakaj si Švedi sami pletejo puloverje?

dodano: 16.1.2016

novice december/januar SZZČN 2015/2016

O Skandinavcih že vsakdo ve, celo nepismeni ljudje v Afriki, Aziji in na Bližnjem vzhodu, da imajo zelo visoko življenjsko raven. Zakaj bi si torej nekdo, ki živi v deželi, v kateri minimalna neto plača presega 2500 evrov, sam pletel pulover?

Morda zato, ker so ljudje dovolj bogati, da so si kupili na kupe industrijskih puloverjev in spoznali, da si z njimi ne morejo ogreti duše. Naša oblačila so le še zaščita pred mrazom ali vročino. Lahko so tudi izraz našega statusa. Še najlepše je, če pomenijo priložnost za osebni razvoj, izražanje svojega značaja in neponovljivosti. Zato imajo tisti, ki vedo, za kaj gre, raje samo nekaj kosov, v katerih resnično uživajo, kot polno omaro cenenih cunj. 

Šivanje se ne izplača!?
To bo prva misel vsakogar, ki si bo ogledal cene blaga, volne, zadrg in gumbov ter nujne opreme. Če boste svoj pogled na to, kaj se izplača, razširili, boste morda že kmalu ugotovili, da vam utegne šivanje prinesti toliko notranjega zadovoljstva, da bi le stežka našli dejavnost, ki bi bila bolj poceni. Vodenje blaga skozi šivalni stroj ustvarja blažen notranji mir. Samo poskusite pomisliti na kaj drugega, in že bo šiv natančno pokazal, kdaj in kje vam je ušla misel. Ali povedano drugače: ko šivate, prihranite na številnih drugih frontah, na koncu pa še uživate v tem, kar ste ustvarili. 

Kako začeti?
Vse več je ljudi, ki so jih zasrbeli prsti in ki bi radi tudi sami kaj ustvarili, vendar se navadno zatakne pri vprašanju, kako začeti. Enim manjka poguma, drugim denarja. Težko si je privoščiti šivalni stroj, če ne vemo, kaj bomo z njim počeli. Zamenjati kup oblek za kup blaga pa tudi ni ravno sprememba v potrošniškem odnosu do sveta.
Tako je nastala Anselma in njihova posebnost: ŠFITNESS.

KAJ JE Šfitness?
Šfitness deluje enako kot vsak drug fitnes, le da namesto mišic ogreva šivalne stroje. Pri tem so na voljo strokovnjaki, ki svetujejo in pomagajo pri šiviljskih ugankah. Šfitness je namenjen predvsem tistim, ki šivanje že poznajo in bi ga radi izpopolnili ali pa nimajo ustreznih razmer za šivanje svojih izdelkov.

Z nakupom dnevne ali mesečne vstopnice dobite dostop do šivalnih strojev, likalnikov in drugih orodij, pa tudi do strokovnjakov, ki so vam na voljo za pomoč in nasvete. Šivanje v družbi je tudi veliko zabavnejše, poleg tega vsaka šivilja premore kak svoj trik, zato je mogoče pri skupinskem šivanju hitro napredovati.

Poleg orodja za šivanje so Šfitness nadgradili z opremo za sitotisk, avtomatom za izdelavo priponk, ročnim orodjem …

Seveda prirejajo tudi različne seminarje, predavanja in delavnice, o čemer si lahko več preberete na njihovi spletni strani anselma.si.

Javna delavnica deluje v Ljubljani, na Kolodvorski ulici 6. Več informacij je na voljo na e-naslovu 
info@anselma.si in tel. (041) 249 321.Ključne besede:
pulover, šivanje, šfitness,

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.