Aktualne novice

3,3 milijona podpisov proti TTIP

dodano: 20.1.2016

novice december/januar SZZČN 2015/2016

Oktobra so nasprotniki načrtovanih prostotrgovinskih sporazumov med EU in ZDA (TTIP) ter med EU in Kanado (CETA) Evropski komisiji predali približno 3,3 milijona podpisov, ki so jih v letu dni zbrali v okviru spletne peticije Stop TTIP. Iz Slovenije jih je prišlo 11.300. Je bil med njimi tudi vaš?

Kot pravijo aktivisti, je peticija Stop TTIP dobila več podpore kot katera koli druga evropska državljanska pobuda. Evropska zakonodaja omogoča, da lahko milijon državljanov Evropske unije Evropsko komisijo pozove, naj pripravi zakonodajni predlog, s čimer lahko državljani neposredno vplivajo na oblikovanje evropske politike. Kljub izjemnemu uspehu peticije Evropska komisija gibanju proti TTIP te pravice še vedno ne priznava. Kot navaja nemška tiskovna agencija DPA, Evropska komisija trdi, da smejo evropske državljanske pobude vsebovati samo pozitivne predloge, od komisije pa ne morejo zahtevati, da ne bi izpolnila naloge, ki so ji jo naložile članice.

Oktobra so množične demonstracije v večjih evropskih mestih opozarjale, da je vse več ljudem dovolj oblasti, ki so ji interesi korporacij pred interesom ljudstva. V Berlinu se je zbralo približno 250 tisoč ljudi, v Sloveniji pa so demonstracije potekale v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Trbovljah. 

Danes nastaja svet, v katerem bomo mi in naši otroci živeli jutri. Vaši otroci in vnuki morda še ne razumejo, kaj se dogaja in kakšne bodo morebitne posledice. Drugi pa se ne moremo izogniti zavedanju o svoji odgovornosti, kajti to, kar danes počnemo ali ne, bo odločalo o naši skupni prihodnosti.Ključne besede:
stop TTIP, peticija, prostotrgovinski sporazum

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.