Aktualne novice

Najbolj dovršena tehnologija narave

dodano: 30.3.2016

marčevske novice SZZČN 2016

Vsakdo, ki se poglobi v naravo, kaj hitro pride do sklepa, da ne moremo spoznati ničesar novega, odkrijemo lahko le ustvarjalne rešitve, ki v njej že obstajajo. 

Klorofil je eden od največjih čudežev v naravi. To, kar je za nas hemoglobin v krvi, je za rastline klorofil v celicah. V šoli so vas zagotovo učili o fotosintezi – procesu, v katerem rastlina prebavi svetlobo in tako ustvari klorofil, zato ne preseneča, da ima klorofil toliko zdravilnih učinkov, da zmore popravljati poškodbe DNK in celo zdraviti rakave celice. 
Najboljši viri klorofila so nekatere alge in mlade žitne trave; med slednjimi kot najdragocenejši veljata mlada ječmenova trava in mlada pirina trava. Da bi iz njiju dobili vse zaklade, mlade rastline sočimo, s čimer dobimo obilo dragocenih vitaminov in rudnin. 

Se spomnite periodnega sistema 118 kemijskih elementov? Ekološki sok pirine trave jih vsebuje kar 90! Poleg tega vsebuje petkrat več vitamina C kot pomaranče in dvakrat več vitamina A kot korenje! 

Klorofil slovi tudi kot odličen razstrupljevalec. Z njegovo pomočjo lažje izločimo ostanke zdravil, težkih kovin in kemikalij. Teh pa je žal iz dneva v dan več, zato je tudi »zelena higiena« vse pomembnejša. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.