Aktualne novice

Najbolj dovršena tehnologija narave

dodano: 30.3.2016

marčevske novice SZZČN 2016

Vsakdo, ki se poglobi v naravo, kaj hitro pride do sklepa, da ne moremo spoznati ničesar novega, odkrijemo lahko le ustvarjalne rešitve, ki v njej že obstajajo. 

Klorofil je eden od največjih čudežev v naravi. To, kar je za nas hemoglobin v krvi, je za rastline klorofil v celicah. V šoli so vas zagotovo učili o fotosintezi – procesu, v katerem rastlina prebavi svetlobo in tako ustvari klorofil, zato ne preseneča, da ima klorofil toliko zdravilnih učinkov, da zmore popravljati poškodbe DNK in celo zdraviti rakave celice. 
Najboljši viri klorofila so nekatere alge in mlade žitne trave; med slednjimi kot najdragocenejši veljata mlada ječmenova trava in mlada pirina trava. Da bi iz njiju dobili vse zaklade, mlade rastline sočimo, s čimer dobimo obilo dragocenih vitaminov in rudnin. 

Se spomnite periodnega sistema 118 kemijskih elementov? Ekološki sok pirine trave jih vsebuje kar 90! Poleg tega vsebuje petkrat več vitamina C kot pomaranče in dvakrat več vitamina A kot korenje! 

Klorofil slovi tudi kot odličen razstrupljevalec. Z njegovo pomočjo lažje izločimo ostanke zdravil, težkih kovin in kemikalij. Teh pa je žal iz dneva v dan več, zato je tudi »zelena higiena« vse pomembnejša. 

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: