Aktualne novice

Paraziti? Kakšni paraziti?

dodano: 31.3.2016

Sanja Lončar, urednica (uvodnik aprilskih novice SZZČN 2016)

Stavim, da ste najprej pomislili, da bomo pisali o birokraciji, davkariji, finančnih trgih … No, zagotovo obstaja povezava med občutkom, da nam vse več birokratov in na novo ustvarjenih strok, ki služijo zgolj same sebi, dobesedno sesa kri, in dejstvom, da so naša oslabljena telesa vse dovzetnejša za napade parazitov iz živalskega sveta. 

Da, veliko bi bilo mogoče napisati tudi o zajedavski naravi našega načina življenja. Zaradi želje po udobju je naš planet iz dneva v dan bolj onesnažen in izropan. Če smo pošteni, je človek (zlasti človek zahodne civilizacije) največji zajedavec na tem planetu. Vse, na kar se prisesa, že kmalu začne pešati ... 

Vendar v tej številki ne bomo govorili o tem, kajti obsežnejših novic finančno ne zmoremo ustvarjati. Tokrat se bomo lotili popolnoma naravnih zajedavcev. Takšnih grdih, golemu očesu pretežno neopaznih, vendar dovolj močnih, da nam sistematično grenijo življenje. Ne pomislite prehitro, da vas ta tema ne zanima, da se vas ne dotika … Sprenevedanje in prepričanje, da se to dogaja le drugim, ljudem, ki živijo na tisoče kilometrov južneje ali vzhodneje od nas, nam je namreč le v škodo. Prav zato, ker parazitov nočemo videti, imamo z njimi več težav kot povprečni Indijec ali Afričan. 

Preden se torej lotimo teorij zarote in »zunanjih okupatorjev«, bo treba najprej pospraviti po lastni hiši. Ko boste iz svojega telesa odstranili slepe potnike, bo v njem ostalo več prostora in energije za vas. In ko je boste imeli dovolj, morda pridejo na vrsto tudi »zajedavci« drugih vrst. Ključne besede:
paraziti, zajedalci

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: