Aktualne novice

Naša trgovin'ca praznuje prvi rostni dan!

dodano: 4.4.2016

Naša trgovin'ca je trgovina s prav posebno noto. V njej namreč pomaga 6 mladih z razvojno motnjo. 

Odprta je bila lanskega 13. maja, v okviru društva Verjamem vate, z namenom vključevanja mladih z razvojno motnjo v aktivno življenje. Tako je mladim dana možnost ovrednotenja in občutka sprejetosti s strani družbe, kar močno pripomore k njihovi socializaciji, motivaciji in razvoju delovnih veščin.

Prodajni program, poleg šiviljske popravljalnice, zajema lepo ohranjena oblačila, igrače, knjige iz druge roke ter unikaten darilni program, ob zaključku lanskega leta pa so razvili še reciklažo oblačil.

Ideja o reciklaži je našla smisel zaradi velikega odpadka oblačil, ki jih dobijo podarjene s strani ljudi, kateri želijo pomagati. Zaradi ekološke ozaveščenosti so čutili željo po razvoju tudi v tej smeri.  

V društvu se zavedajo, da nevarne kemikalije dodajajo v vseh fazah proizvodnje oblačil. Nekatere pridejo v oblačila preko rastlin (bombaž spada med najbolj kemično obdelano rastlino) ali umetnih snovi, iz katerih je tkan tekstil. Dodajajo se še kemikalije za lažje likanje, za odpornost proti madežem, glivicam, neprijetnim vonjavam, bakterijam, proti krčenju in raztezanju materialov ter za mehčanje materialov. Vse izdelke ob dolgem prevozu še dodatno kemično zaščitijo s kemikalijami, in sicer proti glivicam, bakterijam, žuželkam in glodalcem. Poleg tega pa se s pranjem tako kemično obdelanih oblačil, le te kemikalije izločajo v reke in naravo in s tem vplivajo na močno onasnaževanje naših voda in okolja.

Njihova želja je predvsem razbiti predsodke pred drugačnostjo, bodisi pred «drugačnimi ljudmi«, s sloganom Vsi različni, vsi zaželjeni, bodisi pred izdelki iz druge roke. 

Verjamejo, da slabe energije v podarjenih oblačilih ni, saj so podarjena za dober namen od srčnih ljudi, ob nakupu oblačila pa svojo pozitivno energijo, zaradi dobrega namena, podariš oblačilu sam. V trgovinci pa poskrbijo, da so oblačila čista, oprana in cela.
Prihodek od prodaje je namenjen delovanju društva. V primeru, da tudi vi razmišljate kako in kam z oblačili, ki jih ne uporabljate več, vas v društvu lepo vabijo, da se pridružite v dobrodelnosti.

Njihov spletni naslov www.verjamemvate.si, facebook Naša trgovin'ca & društvo Verjamem vate, nahajajo se v Domžalah, na Ljubljanski cesti 104 (opečnat blok pri Policiji)

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: