Aktualne novice

Gobe proti črvom?

dodano: 18.4.2016

aprilske novice SZZČN 2016

Vajeni smo, da si pri obvladovanju kandide in parazitov pomagamo predvsem z uživanjem probiotičnih pripravkov. Le malokdo pa se zaveda, da lahko to nalogo še učinkoviteje opravljajo nekatere gobe. 

Nekatere gobe delujejo izrazito prebiotično, kar pomeni, da hranijo in krepijo koristno črevesno floro. Poleg tega učinkovito vežejo strupe in težke kovine, s čimer poskrbijo za zdravje črevesne sluznice in nemoteno prebavo. Že to je v veliko pomoč pri krepitvi imunskega sistema in boju proti parazitom. Toda s pomočjo gob lahko dosežemo še več.
Tako kot začimbne mešanice tudi mešanice medicinskih gob delujejo sinergijsko, kar pomeni, da je njihov učinek veliko močnejši, kot ga ima vsaka goba zase. Poglobljeno poznavanje njihovega delovanja je pripeljalo do receptur, ki učinkovito pomagajo pri posameznih težavah. 

Za potrebe krepitve imunskega sistema, izboljšanja jetrne in ledvične funkcije ter odpravljanja parazitov se najbolje obnese mešanica glavatca, resastega bradovca, maitak, šitak, svetlikave pološčenke, pisane ploskocevke in še nekaterih drugih gob.
Morda se sprašujete, kako se lahko gobe borijo proti zajedavcem? Verjetno ste že opazili, da nekatere gobe zelo hitro postanejo črvive. Toda to ne velja za vse! Obstajajo namreč tudi gobe, ki so našle načine, kako se ubraniti pred napadi zajedavcev: to dosežejo z izločanjem vrste snovi, ki odganjajo parazite. Nekatere gobe proizvajajo celo ciljane toksine, ki črve ohromijo ali celo uničijo. Tako denimo goba Pleurotus ostreatus izloča snov, imenovano nematotoksin. Ko nematode pridejo v stik s to snovjo, jih ta takoj ohromi in zmanjša njihovo glavo, tako da se ne morejo več prehranjevati. 

Učinkovito, ni kaj.Ključne besede:
kandida, probiotiki, gobe, medicinske gobe, imunski sistem, toksini

 

Sorodne novice:

0,0625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.