Aktualne novice

Gobe proti črvom?

dodano: 18.4.2016

aprilske novice SZZČN 2016

Vajeni smo, da si pri obvladovanju kandide in parazitov pomagamo predvsem z uživanjem probiotičnih pripravkov. Le malokdo pa se zaveda, da lahko to nalogo še učinkoviteje opravljajo nekatere gobe. 

Nekatere gobe delujejo izrazito prebiotično, kar pomeni, da hranijo in krepijo koristno črevesno floro. Poleg tega učinkovito vežejo strupe in težke kovine, s čimer poskrbijo za zdravje črevesne sluznice in nemoteno prebavo. Že to je v veliko pomoč pri krepitvi imunskega sistema in boju proti parazitom. Toda s pomočjo gob lahko dosežemo še več.
Tako kot začimbne mešanice tudi mešanice medicinskih gob delujejo sinergijsko, kar pomeni, da je njihov učinek veliko močnejši, kot ga ima vsaka goba zase. Poglobljeno poznavanje njihovega delovanja je pripeljalo do receptur, ki učinkovito pomagajo pri posameznih težavah. 

Za potrebe krepitve imunskega sistema, izboljšanja jetrne in ledvične funkcije ter odpravljanja parazitov se najbolje obnese mešanica glavatca, resastega bradovca, maitak, šitak, svetlikave pološčenke, pisane ploskocevke in še nekaterih drugih gob.
Morda se sprašujete, kako se lahko gobe borijo proti zajedavcem? Verjetno ste že opazili, da nekatere gobe zelo hitro postanejo črvive. Toda to ne velja za vse! Obstajajo namreč tudi gobe, ki so našle načine, kako se ubraniti pred napadi zajedavcev: to dosežejo z izločanjem vrste snovi, ki odganjajo parazite. Nekatere gobe proizvajajo celo ciljane toksine, ki črve ohromijo ali celo uničijo. Tako denimo goba Pleurotus ostreatus izloča snov, imenovano nematotoksin. Ko nematode pridejo v stik s to snovjo, jih ta takoj ohromi in zmanjša njihovo glavo, tako da se ne morejo več prehranjevati. 

Učinkovito, ni kaj.Ključne besede:
kandida, probiotiki, gobe, medicinske gobe, imunski sistem, toksini

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: