Aktualne novice

Neverjetno, vendar resnično! Sebe in svoje otroke bomo še naprej zastrupljali z nevarnimi zatiralci

dodano: 3.5.2016

Evropski parlament je nedavno odobril nadaljnjo prosto uporabo človeku (in okolju) nevarnega pesticida glifosata (EU parliament votes to re-approve glyphosate despite »concerns about carcinogenicity«, tudi na spletnem naslovu: https://www.rt.com). 

Glifosat je zelo toksičen tako za ljudi kot za živali in okolje. Vsebuje ga herbicid, ki je v kmetijstvu zelo razširjen. Argenita vse od začetka uporabe tega strupa poroča o resnih zdravstvenih težavah prebivalstva. Na območjih, na katerih uporabljajo ta herbicid, prebivalstvo pogosteje oboleva za rakom, pogostejše so tudi motnje v razvoju otrok. Otroci nosečnic, ki so bile izpostavljene glifosatu, pogosteje utrpijo motnje v razvoju živčevja in razvoju lobanjsko obraznega območja.
 
Prof. A. Carrasca, direktorja Laboratorija za molekularno embriologijo na Univerzi medicinske šole v Buenos Airesu, so ta spoznanja spodbudila k delovanju. Opravil je test vpliva tega herbicida na razvoj žabjih embrijev in ugotovil, da utrpijo enake poškodbe kot otroci. Poškodbe je povzročila že 5000-krat manjša koncentracija glifosata, kot jo uporabljajo v kmetijstvu (dr. Mae-Wan Ho, Lab Study Establishes Glyphosate Link to Birth Defects, tudi na spletnem naslovu http://www.i-sis.org.uk)!

V obdobju med letoma 2000 in 2009 se je povečala pogostnost raka in tudi hudih razvojnih motenj plodu. Maja 2009 so se v Argentini začela prizadevanja za propoved uporabe glifosata. Podobno kot druge herbicide glifosat povezujejo tudi s spontanimi splavi, z zastrupitvami jeter, rodil in tako rekoč vseh celic, s poškodbami DNK … 
Vam je še vedno do uživanja konvencionalno pridelanih (herbicidov polnih) zelenjave in sadja? Kot vidite, bomo morali za svoje in zdravje svojih bodočih otrok poskrbeti kar sami, kajti evropske in vladne ustanove se zanj ne zmenijo kaj prida …

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.