Aktualne novice

Poznate svoj največji organ?

dodano: 1.6.2016

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novic junij/julij SZZČN 2016)

V obdobju preganjanja čarovnic so številne ubili tako, da so jih zaprli v sode, napolnjene s fekalijami. Ne, niso jih utopili, glavo so imele zunaj. Toda že hitro so jih ubili strupi, ki so v njihovo telo prodrli skozi kožo.

Dandanes je greznica, ki ji je izpostavljena naša koža, malce bolj razredčena, zato strupi prihajajo skoznjo v manjših količinah. Še več, številni od teh strupov prodrejo v telo z našo pomočjo. Želite izvedeti, kaj je pri tem najhuje? Večino najbolj spornih snovi na kožo nanesemo v prepričanju, da ji s tem koristimo.

K mučenju naše kože prispevajo tudi oblačila, ki so iz dneva v dan bolj prepojena s strupenimi barvili, sredstvi proti mrčesu, snovmi proti gorenju, mečkanju ... Vse, kar je na vas, bo prej ali slej končalo tudi v vas.

V novejšem času je naša koža izpostavljena nevarnostim, ki jih prejšnje generacije niso poznale. Naše naravne pregrade ne zmorejo ustaviti nanotehnologije. Pršenje ozračja z aerosoli zmanjšuje zračno vlago ter posledično izsušuje kožo in sluznice, da postajajo še dovzetnejše za patogene organizme in dražilne snovi. Tudi sodobna pridobitev, vodovod, ima svojo ceno. Klor, ki je v vsakdanjem stiku z našo kožo, sistematično uničuje koristne mikroorganizme na njej, zato smo v okolju, ki je vse nevarnejše, iz dneva v dan slabše oboroženi.

Poletje je čas, ko se navadno spomnimo, da imamo globoko pod plastmi oblačil tudi kožo. Preden ji postavite visoke zahteve o tem, kako lepa, napeta in zagorela mora biti, spoznajte svoj največji organ in njegove potrebe. Ne pozabite, da v primeru posledic, ki jih povzroči nepravilno ravnanje, kože ne boste mogli kar zamenjati. Zato jo raje ohranite.Ključne besede:
koža, oblačila, kemikalije, klor, voda, organ, sonce

 

Sorodne novice:

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: