Aktualne novice

Še pomnite?

dodano: 18.8.2016

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novic avgust/september SZZČN 2016)

Lani smo si drznili zapisati vizijo Slovenije, kot jo želimo videti v prihodnosti. Opisali smo jo kot ekološko deželo, kot deželo butičnega zeliščarstva, kot oazo vrtičkarstva, kot vrhunsko destinacijo zdravega in navdihujočega zelenega turizma … In še vedno se zavedamo, da to lahko tudi postane.

Mnogi so na prebrano le odmahnili z roko, češ, lepo bi bilo, vendar … Prav ta »vendar« je rak rana kolektivnega (ne)zavednega, ki nas vleče nazaj, v preverjeno, varno ali celo neuspešno – samo da je znano. Težko je razumeti, da je številnim ljudem še vedno ljubše ponavljanje preverjeno neuspešnih scenarijev kot preizkušanje neznanega. 
Nekateri so viziji rekli »zakaj pa ne« in se odločili pogumno sanjati o prihodnosti, v kakršni bi želeli živeti. In kaj potem? Eni so čakali, da se sanje uresničijo same od sebe, drugi so za to tudi nekaj storili – vsaj do prve težave. Tretji se ne ozirajo na ovire, marveč vztrajno garajo. Četrti pa so le ugotovili, da so na tej poti že nekaj desetletij.

Leto pozneje …

V tem letu smo spremljali številne zanimivih iniciativ, novih trgovin, ponudbe novih storitev … Vsem je bilo skupno, da gre za dobre in zdrave ideje. Kljub temu številne med njimi niso dočakale prvega rojstnega dne. Zanimalo nas je, zakaj. Od česa je odvisno, ali bo trgovina z ekološkimi izdelki ali kaka podobna iniciativa uspela ali propadla? Pot od zamisli do njene uresničitve ni preprosta. Entuziazem ima svoj rok trajanja. Trg ima svoje zakonitosti. Potrošniki pa imamo svoje navade in potrebe. 
Od česa je odvisna zmaga ali poraz, smo tokrat vprašali veterane slovenske ekološke scene, ponudnike naravnih zdravil in prehranskih dopolnil, nosilce novih idej …
Spoznajte ljudi, ki znajo živeti to, o čemer si številni ne upajo niti sanjati.Ključne besede:
iniciativa, ideje, trg, potrošniki, vizija

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.