Aktualne novice

Nekaj več …

dodano: 5.9.2016

novice avgust/september SZZČN 2016

Ljudje, ki spoštujemo okolje, pridelovalce in lastno zdravje, navadno pričakujemo veliko več kot zgolj poceni ekološka živila in druge izdeke za bolj zdravo življenje. 
Majhne trgovine se nenehno srečujejo z veliko težavo: kako ostati konkurenčne, če pa trgovine večjih trgovskih verig ponujajo vse večjo izbiro ekoloških izdelkov, ki jih zaradi večjega obsega poslovanja, cenejše logistike in neredko tudi zniževanja meril ponujajo po veliko dostopnejših cenah.

Ves čas je opaziti odpiranje majhnih ekoloških trgovin, vendar marsikatera ne najde načina, kako bi tudi dolgoročno preživela. Mnogi, ki so zaprli svojo trgovino, so nam povedali, da izdelkov niso mogli prodajati po konkurenčnih cenah ali pa v njihovem okolju preprosto ni bilo dovolj kupcev, ki bi se zanimali za tovrstne izdelke. Pogosto slišimo, da je za vse kriv padec kupne moči … Toda ali je to v resnici odločilno? Za vogalom trgovine, ki so jo nedavno zaprli, pogosto zraste nova, ki deluje uspešno. 

Prav zato smo lastnike delujočih trgovin povprašali, kaj je po njihovem mnenju najbolj odločilno za uspeh majhnih ekoloških trgovin. Skoraj vseh trideset vprašanih se strinja, da se vse začne pri viziji ter lastnih kvalitetah – vztrajnosti in kredibilnosti človeka, ki se odloči za tovrsten posel.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.