Aktualne novice

Nekaj več …

dodano: 5.9.2016

novice avgust/september SZZČN 2016

Ljudje, ki spoštujemo okolje, pridelovalce in lastno zdravje, navadno pričakujemo veliko več kot zgolj poceni ekološka živila in druge izdeke za bolj zdravo življenje. 
Majhne trgovine se nenehno srečujejo z veliko težavo: kako ostati konkurenčne, če pa trgovine večjih trgovskih verig ponujajo vse večjo izbiro ekoloških izdelkov, ki jih zaradi večjega obsega poslovanja, cenejše logistike in neredko tudi zniževanja meril ponujajo po veliko dostopnejših cenah.

Ves čas je opaziti odpiranje majhnih ekoloških trgovin, vendar marsikatera ne najde načina, kako bi tudi dolgoročno preživela. Mnogi, ki so zaprli svojo trgovino, so nam povedali, da izdelkov niso mogli prodajati po konkurenčnih cenah ali pa v njihovem okolju preprosto ni bilo dovolj kupcev, ki bi se zanimali za tovrstne izdelke. Pogosto slišimo, da je za vse kriv padec kupne moči … Toda ali je to v resnici odločilno? Za vogalom trgovine, ki so jo nedavno zaprli, pogosto zraste nova, ki deluje uspešno. 

Prav zato smo lastnike delujočih trgovin povprašali, kaj je po njihovem mnenju najbolj odločilno za uspeh majhnih ekoloških trgovin. Skoraj vseh trideset vprašanih se strinja, da se vse začne pri viziji ter lastnih kvalitetah – vztrajnosti in kredibilnosti človeka, ki se odloči za tovrsten posel.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: