Aktualne novice

Hofer – zgled ekološke in poštene ponudbe

dodano: 7.9.2016

novice avgust/september SZZČN 2016

Praviloma slišimo zgodbe o tem, da trgovci v želji, da bi dobili več izdelkov in dosegli nižje cene, silijo k zniževanju standardov ekoloških izdelkov. 

Prav zato je toliko večje presenečenje, da v podjetju Hofer, ki je pozicionirano kot diskontna trgovina, na področju ekoloških izdelkov svojim dobaviteljem postavljajo celo dodatne kriterije. Poleg standardnih ekoloških certifikatov zahtevajo, da vsak ekološko pridelani izdelek na njihovih policah pregleda še avstrijsko podjetje LebensmittelFairSicherung.

»To podjetje za vsak certificiran izdelek na Hoferjevih policah preveri naslednje postavke: ustreznost dobavitelja, skupaj s kontrolo mesta proizvodnje, ustreznost zakonsko predpisane navedbe na deklaraciji, ustreznost evropskega bio logotipa in bio kontrolne številke, skladnost recepture z veljavnimi predpisi, ki veljajo za biološke izdelke, veljavnost in ustreznost bio certifikatov vseh dobaviteljev surovin v celotni verigi, veljavnost GSO-izjave za vse surovine, ustreznost države porekla surovin in ustreznost celotnega proizvodnega procesa, ki mora biti skladen z zahtevami kontrolnega sistema. 

Kljub tako visoko zastavljenim standardom je na Hoferjevih policah opaziti vse več ekoloških izdelkov, bodisi pod lastno znamko bodisi pod hišno znamko Natur Aktiv. Od leta 2015 ponujajo tudi blagovno znamko Natur aktiv Baby, ki za zdaj obsega približno dvajset izdelkov otroške hrane iz sestavin, ki prihajajo izključno iz biodinamične pridelave in/ali kontroliranega ekološkega kmetijstva.

»Trenutno večino izdelkov dobavljamo iz Avstrije, vendar si želimo več sadja in zelenjave iz Slovenije. Žal imamo težave z zagotavljanjem ustrezne količine pridelkov za naših 78 poslovalnic. Izjema so slovenska bio jabolka dobavitelja Evrosad, d. o. o., ki smo jih prodajali spomladi. Julija lani smo prešli na bio jajca iz proste reje, ki jih znesejo kokoši na slovenski kmetiji Božidarja Becija v okolici Šentjurja, pakira pa jih podjetje Meja Šentjur. V prihodnje si nameravamo v redno ponudbo vključiti še več visokokakovostnih domačih izdelkov. Ta prizadevanja so opazili tudi naši kupci, saj se je količina prodanih izdelkov iz redne ponudbe povečala za skoraj trikrat.«Ključne besede:
Hofer, ekološka ponudba, certifikati

 

Sorodne novice:

4,882813E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.